Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: virus [vyřešeno]  (Přečteno 1915 krát)

negue

• Návštěvník
virus [vyřešeno]
« kdy: 14 Dubna 2010, 02:14:38 »
zdravim vsetkych.Som novy na tomto fore,ako aj uzivatel linuxu ubuntu.Mam dual s w7 a nainstaloval som klamav a antivirus.Preskenoval som pocitac programom antivirus a ukazalo mi to 1 vyrus.Skusal som funkciu karantena a aj odstranit file ,ale ani jedna funkcia nebola vykonana.Infikacia je v subore ,,mozilla/firefox/wejt2yl5.default/Cache/CE16DOA4d01,,a stav ,,PUA.Script.Packed-2,,.Skenovanie Klamav mi nejde spustit a vyhadzuje okno,,Cant stat input file/directory,,.Pred tym som mal nejaky problem z mozilou pri ktorom sa my otvrilo okno ,,skript nereaguje,,ale to som mal vo windowse.Aj tam so preskenoval system kasperskym 2010,ale ten nic nenasiel.Dufam, ze je to dost informacii,aby mi niekdo mohol poradit,co robit a zbavit sa vyrusu ,ci pripadnej chyby.Za ochotu dakujem.
« Poslední změna: 14 Dubna 2010, 14:17:00 od Tadeáš Pařík »

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Re: virus
« Odpověď #1 kdy: 14 Dubna 2010, 05:13:21 »
Z prostředí Ubuntu vymazat ručně adresář Cache. Další možnost nastartovat LiveCD a opět vymazat uvedený adresář.
« Poslední změna: 14 Dubna 2010, 18:13:27 od ladarozan »
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #2 kdy: 14 Dubna 2010, 10:27:19 »
Z Ubuntu:
Z Firefoxu:

Předvolby
Síť
Úložiště
Vymazat
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

negue

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 14 Dubna 2010, 11:27:37 »
dakujem.

negue

• Návštěvník
Re: virus [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 14 Dubna 2010, 17:12:40 »
takze,este raz dakujem za riesenie prveho problemu.Subor som odstranil.Este mam vsak jeden problem,ktory tiez suvisi z vyrusmi(aspon si myslim).Pri skanovani s klamav,mi ukazuje 22 vyrusov/problemov.Vsetky postihnute subory su pomenovane ,,encrypted.zip,,cize zakodovane a pod kolonkou status,su oznacene,,loose,,.Skusal som to dat do karanteny,ale vyhadzuje mi pri kazdom okno,,there was problem quarantining(nazov suboru).Chek your diskspace,the permissions on your quarantine location and whether a file with the same name already exists in the quarantine,,.Viem si ten prikaz precitat,len mi nie je jasne kde si mam skontrolovat ten diskspace,a povolenie na lokaciu,a ci file uz existuje v karantene.Samozrejme som do karanteny pozrel ,ale je prazdna.Chcel by som sa aj spytat ,o co presne ide,pretoze z linuxom este len zacinam a okrem par aplikacii,som nic nestahoval.Vela s tych suborov suvisi s openoffice,ale este som s tym programom ani nemanipuloval a bol v linuxe od instalacie.Instaloval som linux z oficialneho ubuntu cd.Snazil som sa najst odpoved na webe ,ale nenasiel som nic co by mi problem objasnilo a pomohlo odstranit.Zatial dakujem.

ladarozan

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 14 Dubna 2010, 18:17:04 »
Soubor může být skrytý, tečka před názvem na to stačí. Stikněte v adresáři Ctrl+H .
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

negue

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 14 Dubna 2010, 19:22:09 »
ok diki,pozriem na to,a zatial poprosim nechat temu otvorenu.

crowack

• Aktivní člen
  • *
  • Poor willage boy
« Odpověď #7 kdy: 14 Dubna 2010, 19:57:08 »
Clamav vyhazuje chybu encrypted.zip, protože neumí skenovat uvnitř archivu/komprimovaného souboru. Takže tahle chyba znamená pouze to, že soubor nemohl zkontrolovat. Pokud chcete skenovat i zabalené archivy, nainstalujte si Avast linux edition, jsou k dispozici jak .deb, tak .rpm předkompilované balíčky, je zdarma (zdarma po registraci obdržíte e-mailem kód na rok, po roce možno zažádat znovu).
OpenSUSE13.1 KDE ... Join the dark side, we have kookies :)

negue

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 14 Dubna 2010, 20:46:41 »
aaa vdaka za vysvetlenie,najprv ma to dost vyplasilo,no a teraz som na nejakom myslim ,anglickom fore nasiel tu istu informaciu.Bolo tam napisane aj,ze tie subory si netreba vsimat.Len neviem,ci je to bezpecne ignorovat aj pri dual s windows.

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 14 Dubna 2010, 21:26:38 »
pokud na windows nemas nainstalovany driver pro praci se souborovym systemem, na kterem je nainstalovano ubuntu (ext3, ext4), nemas se ceho bat, virus se ti sam z windows do partition s ubuntu sam nepremisti. Jina situace ale nastane, pokud pustis nejaky zavirovany soft na partisne s windows pod wine. Ale ani ted neni nic ztraceno, protoze vir je psany pro windows a z nejvetsi pravdepodobnosti na ubuntu nebude fungovat po spusteni zpravne, cili nenadela skodu

velmi pravdepodobne ho pak vyleci smazani slozky ~/.wine
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

negue

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 14 Dubna 2010, 21:43:52 »
nie ,ziadny taky driver som neinstaloval,takze zrejme nie.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.