Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem se stopami v Ardour  (Přečteno 1719 krát)

Robotron

• Návštěvník
Problem se stopami v Ardour
« kdy: 29 Září 2007, 17:55:39 »
Rad bych vyuzival Linux k produkci muziky a  k tomu se mi nejvice zalibil DAW Ardour, ale mam s nim problem. Pouzivam posledni verzi 2.1 (ale stejny pripad byl i u minule 2.0.5), kdyz pridam prvni audio stopu, vse funguje jak ma, ale kdyz pridam druhou, nahravani nefunguje, respektive tvari se, ze je vse v poradku, ale proste to nenahrava. Kdyz vsak pridam stopu cislo 3, ta opet nahrava spravne, a 4 zase ne. Vlastne jedna stopa funguje a dalsi na preskakcku ne. Cim by to mohlo byt? Jsem v Linuxu a Ubuntu zacatecnik, zkousel jsem google, ale vzhledem k tomu, ze jsem ani nevedel jak otazku formulovat, nic sem nenasel. Ardour je nainstalovan v zakladnim nastaveni, stejne tak jack, nastaveni alsa, zvukovku mam SB Live, nahravam pres Line-in, nic jsem neupravoval, ani nemenil.

Vedela by nejaka dobra duse v cem je problem? Sice Ardour mohu pouzivat i tak, a sude stopy proste preskakovat, ale prece jen by me to minimalne zajimalo, oc tu jde. Napr. Rosegarden, Audacity, tam fungovalo vice stope nahravani bez problemu.

panta rei

• Návštěvník
Re: Problem se stopami v Ardour
« Odpověď #1 kdy: 11 Října 2007, 18:03:30 »
Zkus zkontrolovat vstupy u jednotlivých stop. "In" uvedený u stopy, na kterou chceš nahrávat musí odpovídat vstupnímu zařízení (např. mic, line...). V Jacku by se mělo připojení objevit automaticky. Problém může být v tom, že nahráváš stereo signál do mono stopy. Těžko říct, musel bys upřesnit nastavení. Každopádně když zkusíš nastavit "In" u stopy, na kterou se má nahrávat, stejně jako u stopy, na které nahrávání funguje, musí to šlapat.

Zdravím!
Panta rei

Robotron

• Návštěvník
Re: Problem se stopami v Ardour
« Odpověď #2 kdy: 03 Listopadu 2007, 19:34:51 »
Bohuzel nemuzu zadne "In" uvedene u stopy vubec najit a to jsem se dival opravdu pozorne, i ve vsech nastavenich, kde se dalo, nic jako vstupni zarizeni mic, line... nikde neni. Nevim kde to mam hledat?

Nahravam kytaru mono do monostopy.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.