Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Java v 10.04  (Přečteno 898 krát)

vk83

• Návštěvník
Java v 10.04
« kdy: 01 Května 2010, 14:27:22 »
Ahoj,
podle stránky http://wiki.ubuntu.cz/Java jsem zkusil nainstalovat Javu včetně té části pro programátory.

Všechno šlo, ale u "sun-java6-doc" mi vyskočí chyba: Package 'sun-java6-doc' is virtual.

Poradil by někdo co s tím? A co vůbec znamená, že je virtual?

DarkKnight

• Návštěvník
Re: Java v 10.04
« Odpověď #1 kdy: 01 Května 2010, 19:47:13 »
Zdravim,

neinstaluj to pres apt-get, stahni si javu primo z ofic stranek SUNu (.deb format)
-> nejrychlejsi cesta

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 01 Května 2010, 21:11:24 »
Virtual znamená virtuální - tj. že balík sice je v seznamu balíku, ale ve skutečnosti neexistuje.

Dokumentace k Javě ke nově součástí přímo JDK, takže už ten balík není potřeba (návod už jsem opravil).

vk83

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Května 2010, 16:39:35 »
Díky za vysvětlení.

Z ofic. stránek jsem to také zkoušel, ale nenašel jsem tam žádnou verzi, kterou bych dokázal nainstalovat.
Když jsem to zkusil, tak mě to pro 64bit linux stáhlo nějaký bin soubor. Ten tedy nevím jak bych mohl nainstalovat.

Ale nic konkrétně pro Ubuntu nebo balíček deb jsem tam nenašel. Kdyžtak, mohl bys mi říci, kde se tam dá najít deb, abych to příště našel?

DarkKnight

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 02 Května 2010, 18:16:58 »
co vim tak .bin soubory se spousteji konzolove ( klasicky ./ -> do konzole zadas ./java.bin ), ale nejspis to bude chtit jit pres sudo -i, tudiz lepsi to bude instalovat pres apt-get

no tedka jsem se dival a vidim, ze tam nemaji debianove package, tak to je moje chyba :) kazdopadne to jde nainstalovat pres ten bin soubor

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.