Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: UBUNTU 10.04 Lucid Lynx - první dojmy od ostré verze  (Přečteno 7140 krát)

parolua

• Návštěvník
    • LinuxLex tym
Re: UBUNTU 10.04 Lucid Lynx - první dojmy od ostré verze
« Odpověď #25 kdy: 03 Května 2010, 17:42:08 »
Převažují tam změny opravdu podstatné? Nebo to jsou jen změny aby se mohlo říci: každého půl roku upgrade.  Upřímě řečeno nová verze každého
půl roku mi přijde skoro zbytečná. Mohu si někde nastavit to, abych tam při startu měl ty staré pěkné obrazovky z verze 9.04?

Na jednu stranu s vámi souhlasím...stačilo by jednou ročně, ale tentokrát jde o LTSko...ta byla již plánována dlouho a podle slibů se tak i stalo. Jinak změny jsou vcelku viditelné. Nevím jak dlouho používáš Linux, ale pokud sleduješ jiné distribuce musíš uznat, že vývoj Ubuntu je o dost napřed. Najdou se samozřejmě mouchy, s kterými by někdo měl už konečně něco dělat. Já osobně na vlastním compu mám stále problém s DVD mechanikou. Jakmile ji klasicky otevřu mám smůlu...už ji nenamapuji. Jiné distribuce s tím problém nemají, bohužel se to projevuje jen v Ubuntu což mě dost trápí. Nejsem ojedinělej případ... To je tak to co bych vytknul Ubuntu. Snad se to jednou povede a otevřu si mechaniku i bez toho abych musel udělat restart. ;) ;D
LinuxLex OS 10.6 Stable a Ubuntu 11.04 Alpha

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #26 kdy: 03 Května 2010, 21:06:12 »
nechapem co placete :) ....
ked sa vam nelubi tak upgradujte len medzi LTSkami ako to robim ja. A inak samotny upgrade je dobry pre ziskanie novych verzii balikov resp. aktualizaciu programov :) a nie len preto, ze tam pribudlo tlacidlo do nautilusu a pod.

kerberosk

• Návštěvník
  • Život je otázkou priorit.
    • YAK studio : překlady němčina - čeština, grafika, PC kurzy
« Odpověď #27 kdy: 03 Května 2010, 22:36:38 »
Jsem právě oběť té podpory Ati ovladačů (X1300) ... zkoušel s tím už někdo něco dělat? dohrát starší ovladač nebo propriétární?

9.10 šlapalo celkem dobře, chtěl jsem ale pro svého dorostence LTS a s Lynxem přestalo fungovat uspavání, je to celkově pomalejší ... pomohlo by třeba jiné distro?

nb acer aspire 5103NWLMi, amd Turion 64 x2 (1.6 GHz, 1MB L2 cache), ati radeon X1300
openSUSE 11.3 Gnome
http://yakstudio.blogspot.com => překlady němčina - čeština, grafika, PC kurzy http://jendanet.blogspot.com => osobní blog

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.