Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Starý kernel do nového Ubuntu  (Přečteno 1509 krát)

klasyc

• Aktivní člen
  • *
Starý kernel do nového Ubuntu
« kdy: 06 Května 2010, 22:05:08 »
Zdravím místní linuxovou komunitu,

chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s instalací staršího kernelu do jinak nového systému. Konkrétně bych potřeboval nacpat do 10.04 kernel 2.6.28. Bohužel mi s tímto starým kernelem nechodila pořádně má intelovská grafika. V novém kernelu mi zase nejede korektně wifi. Nemáte někdo nápad, jak obojí zkombinovat?

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
Re: Starý kernel do nového Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 07 Května 2010, 08:30:32 »
Pouzivat poradny system, ktery mezi verzema nerozstreli podporu HW? ;-)
nazacujes neco o pouziti systemu, ve kterem by mu ta wifi pravdepodobne nefungovala nikdy? (a ktery nepodporuje ani tri osm sestku?  ;D )
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

aloisam

• Host
« Odpověď #2 kdy: 07 Května 2010, 08:58:19 »
nevím, jak starší, ale právě při potížích s 2.6.28 jsem instaloval novější verzi jádra odtud:

http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/

Pořadí instalace:
1.headers...all
2.headers...i386/amd64
3.image...i386/amd64

jo a pokud není, tak ta regrese by se měla nahlásit ;)

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 07 Května 2010, 10:14:46 »
mozno sa bude dat spravit aj nieco s tou wifi na 10.04, o aky chip ide?
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

RapMan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 07 Května 2010, 11:01:47 »
Taky by me to zajimalo, protoze posledni Ubuntu, ktere jede dobre s moji wifi kartou (chip rt61) je 9.04
V novejsich verzich sice taky jede, ale po par minutach hodne pomalu, a signal je cca o ctvrtinu slabsi.

klasyc

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 07 Května 2010, 20:54:23 »
Mám wifi Intel Pro Wireless 5100AGN. Podpora byla dobrá jak říká kolega do verze 9.04. Od 9.10 mi přestala fungovat podpora wpa - projevuje se to tak, že se wifi připojí a po pár vteřinách zase odpojí a s sebou si vezme i všechny klienty na AP, díky čemuž se to dost těžko testuje, protože lidi nemaj moc rádi, když jim padá net. V koale pomáhalo ruční připojení přes wpa_supplicant, v lucidovi už nejde ani to. Karta se připojí tak na 1 z desetí pokusů. Ovšem pokud se už připojí a nespadne hned na začátku, tak jede zdá se stabilně...

klasyc

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 07 Května 2010, 20:57:54 »
nevím, jak starší, ale právě při potížích s 2.6.28 jsem instaloval novější verzi jádra odtud:

http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/

Pořadí instalace:
1.headers...all
2.headers...i386/amd64
3.image...i386/amd64

jo a pokud není, tak ta regrese by se měla nahlásit ;)

Díky, to je hodně dobrá stránka. Nevím, jestli mi pomůže starý kernel, protože v něm asi nepojede grafika, ale zkusím aspoň ten poslední...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.