Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: machinarium [vyřešeno]  (Přečteno 11651 krát)

hpeat

• Návštěvník
machinarium [vyřešeno]
« kdy: 31 Října 2009, 17:14:27 »
Zdravim vsechny.

Problem: Nemuzu spustit hru machinarium pod wine. Pouzivam Kubuntu 9.04

vypis z terminalu
Kód: [Vybrat]
hpeat@hpeat-laptop:~/.wine/drive_c/Program Files/Machinarium$ wine machinarium.exe
fixme:reg:GetNativeSystemInfo (0x32d114) using GetSystemInfo()
fixme:dwmapi:DwmIsCompositionEnabled 0x7d0f20
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32d9d0,0x00000000), stub!
fixme:d3d:WineD3D_ChoosePixelFormat Add OpenGL context recreation support to SetDepthStencilSurface
fixme:dwmapi:DwmIsCompositionEnabled 0x32df50
fixme:d3d:IWineD3DBaseSwapChainImpl_GetRasterStatus (0x1b16e0) : stub (once)

Vidim pouze cernou obrazovku ale to je tak asi vsechno. Nekdo kdo poradi?
Diky za vas cas
« Poslední změna: 14 Dubna 2010, 00:49:37 od Tadeáš Pařík »
Ka mate, ka mate! ka ora! ka ora!
Ka mate! ka mate! ka ora! ka ora!
Tēnei te tangata pūhuruhuru Nāna nei i tiki mai whakawhiti te rā Ā, upane! ka upane! Ā, upane, ka upane, whiti te ra!

starenka

• Stálý člen
  • **
    • /home/starenka
Re: machinarium
« Odpověď #1 kdy: 31 Října 2009, 17:21:52 »
Proc poustet pod wine, kdyz je nativni verze pro linux? ze by panovi bylo lito podporit autora 300 kc? mh.....
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

hpeat

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 31 Října 2009, 17:24:24 »
Dekuji za odpoved. Bohuzel to problem jaxi neresi. I tech $20 je pro me docela mnoho ;).
Tēnei te tangata pūhuruhuru Nāna nei i tiki mai whakawhiti te rā Ā, upane! ka upane! Ā, upane, ka upane, whiti te ra!

starenka

• Stálý člen
  • **
    • /home/starenka
« Odpověď #3 kdy: 31 Října 2009, 18:27:45 »
Nechci ti sahat do svedomi, ale 300 jsou 3 hodiny nekde na brigade v kauflandu nebo nevim ja co. Pokud umis delat hlavou je to ~ hodina prace. Kdyz jsem nemel penize a neco jsem chtel, proste jsem si na to vydelal, nevidim v tom nejakou prekazku. Vim, ze to problem neresi (wine), ale mel jsem potrebu to rict.

hpeat

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 31 Října 2009, 18:30:38 »
Nechci ti sahat do svedomi, ale 300 jsou 3 hodiny nekde na brigade v kauflandu nebo nevim ja co. Pokud umis delat hlavou je to ~ hodina prace. Kdyz jsem nemel penize a neco jsem chtel, proste jsem si na to vydelal, nevidim v tom nejakou prekazku. Vim, ze to problem neresi (wine), ale mel jsem potrebu to rict.

Bydlim a studuju v Anglii. Prace zadna najem vysokej setrim kde se da ;). Diky za navrh ale neni mi 16. Sorry ale potreboval jsem to rict i kdyz je to silne off topic.

starenka

• Stálý člen
  • **
    • /home/starenka
« Odpověď #5 kdy: 31 Října 2009, 18:35:40 »
To jsem rad, ze ti neni 16. V tom pripade mi ani jeden z tvejch argumentu neprijde relevantni. Jestli chce pochudackovat, jsi na spatny adrese. Koncim tuhle debatu. [ziv]

hpeat

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 31 Října 2009, 18:41:00 »
To jsem rad, ze ti neni 16. V tom pripade mi ani jeden z tvejch argumentu neprijde relevantni. Jestli chce pochudackovat, jsi na spatny adrese. Koncim tuhle debatu. [ziv]

Vysvetlil jsem ti muj nahled na vec. Ne kazdej ma proste chut ci moznost vyhodit $20 za hru. Debatu si zacal sam svym irelevantnim prispevkem ty.

Mendoza

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 12 Dubna 2010, 19:18:49 »
Dovolím si oživit toto téma.
Dnes jsem si zakoupil Machinarium v trafice, bohužel jsem si nevšiml, že je to pouze verze pro win a mac. Ta hra je ve flashi a linuxovou verzi má, tak jsem si říkal, že pod wine by to mohlo běhat. Utvrdil mě v tom i příspěvek na blogu tvůrců Machinaria, který odkazoval na tento článek - http://blog.hajma.cz/2010/04/machinarium-samorost-2-on-linux.html. Bohužel mě se v Ubuntu 9.10 64bit nepodaří hru ani nainstastalovat, takže ten návod mi je na dvě věci. Nenašel by se zde někdo s nějakou radou?

Verze wine - 1.1.42
Výpis z terminálu:
wine Machinarium_CZ.exe
err:ntdll:RtlpWaitForCriticalSection section 0x7bca27e4 "loader.c: loader_section" wait timed out in thread 001b, blocked by 0009, retrying (60 sec)
wine: Critical section 7bca27e4 wait failed at address 0x7bc34fad (thread 001b), starting debugger...
Unhandled exception: wait failed on critical section 0x7bca27e4
err:seh:raise_exception Unhandled exception code c0000194 flags 0 addr 0x7bc34fad
mendoza@shodan:/cdrom$ Process of pid=0008 has terminated
No process loaded, cannot execute 'echo Modules:'
Cannot get info on module while no process is loaded
No process loaded, cannot execute 'echo Threads:'
process  tid      prio (all id:s are in hex)
0000000e services.exe
00000014    0
00000010    0
0000000f    0
00000011 winedevice.exe
00000017    0
00000016    0
00000013    0
00000012    0
00000018 explorer.exe
00000019    0
You must be attached to a process to run this command.
No process loaded, cannot execute 'detach'

Mendoza

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 12 Dubna 2010, 19:39:55 »
No ona se napřed musí nainstalovat, aby šla spustit. A instalace prostě neproběhne.
edit: nevšiml jsem si v tvém příspěvku toho "ve flashi pro mac". Pro mac je tam pouze nějaký soubor machinarium_blablba.dmg.
« Poslední změna: 12 Dubna 2010, 19:58:21 od Mendoza »

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #9 kdy: 12 Dubna 2010, 20:08:55 »
někde na rootovi byl v diskuzi návod, jak z toho vyextrahovat .swf - pak to lze jednoduše pustit třeba pomocí prohlížeče
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

Mendoza

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 12 Dubna 2010, 20:28:46 »
Našel jsem:
http://www.root.cz/clanky/machinarium-ve-svete-robotu/nazory/327322/vlakno
a tam:
Citace
Zdravim,
no tak napriklad proto, ze u mne se chova 32bitovy flashplayer rovnez nestabilne – hra bezi, ale v nekterych scenach segfaultuje zcela nahodne po 10 – 30 sekundach. Zkousel jsem analyzovat core pomoci gdb – crashne to na alokaci pameti v glib.
Ovsem vedel jsem si rady a zde je naopak flash vyhodou. Zjistil jsem, ze binarka je vlastne standardni standalone flashplayer (do bajtu shodny, ktery se da stahnout ze stranek Adobe) a za nim je cosi prilepeno. Konkretne jsou to 2 longy a za nimi je – kyho vyra – obycejny .swf soubor, dokonce i prikaz file ho poznava! Takze stacilo dat
dd if=Machinarium of=Machinarium.swf bs=1 skip=9570100 a na vznikly .swf ukazat Firefoxem s instalovanym 64bit fp pluginem, a voilla, bye bye, crashes! Jen to chtelo jeste importovat saves z puvodni hry, nu, chvilku jsem hledal, kde je to ma ulozeno, pak i nalezl, ale to necham zajemcum taky jako maly puzzle :-). Jinak to tu gamesi cela rodina, penez mi neni lito, grafika fakt skvela, az se mi o tom v noci zdalo :-). Diky za skvelou recenzi!
Zdravi Pavel.
Mně ale připadá, že ten člověk píše o tom, že mu blbla linuxová verze a z té získal onen .swf.

Další člověk tam napsal:
Citace
I já jsem vytáhl .swf soubor, a to z Windows exáče. Hra je teď univerzální, jinak by byla jen pro Windows.
Save soubor (cookie Flashe .sol) jsem také už vyzkoumal.
Bohužel nenapsal postup.

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #11 kdy: 13 Dubna 2010, 08:20:13 »
tak zkus rozbalit ten .dmg - pomocí 7zipu
$ 7z x Machinarium-Demo-EN_v2.dmgměl by vypadnout obraz HFS+ disku - rozbal ho taky:
$ 7z x 0.hfs
pak bys tam někde měl najít .sfw - ten nakopíruj(přesuň, nalinkuj, whatever) do složky s adresářema typu 00 01
pak to zkus spustit (třeba v prohlížeči) - snad to bude fungovat
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

Mendoza

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 13 Dubna 2010, 18:35:09 »
Moc děkuju, povedlo se.  :)

play3man

• Aktivní člen
  • *
Re: machinarium [vyřešeno]
« Odpověď #13 kdy: 04 Května 2010, 13:53:43 »
Zdravím. Zohnal som si machinarium a na linuxe sa mi ho podarilo spustiť pomocou .swf súboru. Len ma strošku štve že sa to spúšta len v inter. prehliadačoch. Dá sa to nejako spustiť v samostatnom okne? Napr. skúšal som gnash ale v tom to strašne seká aj na low kvalite. Dík za odpoveď.
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #14 kdy: 17 Května 2010, 18:17:14 »
Zdravím. Zohnal som si machinarium a na linuxe sa mi ho podarilo spustiť pomocou .swf súboru. Len ma strošku štve že sa to spúšta len v inter. prehliadačoch. Dá sa to nejako spustiť v samostatnom okne? Napr. skúšal som gnash ale v tom to strašne seká aj na low kvalite. Dík za odpoveď.
gnashplayer
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

play3man

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 18 Května 2010, 14:42:48 »
v synaptiku je len gnash
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #16 kdy: 18 Května 2010, 21:38:12 »
v synaptiku je len gnash

Ano, ale v ničem jiným to asi líp nepustíš.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.