Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jaký je rozdíl v instalacích?  (Přečteno 1323 krát)

popelar

• Aktivní člen
  • *
Jaký je rozdíl v instalacích?
« kdy: 24 Května 2010, 13:00:54 »
..po dlouhé době jsem se vrátil k Ubuntu a díky nezdařené instalaci >:( do virtuálního PC mám dotaz. Poprvé jsem asi omylem  použil možnost nainstalovat do systému  :o(v mém případě do W7 HP). Jako první rozdíl jsem poznal pořadí bootování, kde je jako první W7. Nemusel jsem rozdělovat disk, nechat formátovat na FAT32..Ubuntu se objevilo jako jeden z programů systému Windows. Zřejmě bez problémů půjde odstranit. Jaký je rozdíl v používání tohoto Ubuntu proti tomu poctivě nainstalovanému přes instalátor? Pokud mně nekdo pochopil a pisne tak děkuji předem  :)
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Jaký je rozdíl v instalacích?
« Odpověď #1 kdy: 24 Května 2010, 13:36:57 »
To, co popisujete je instalace pomocí http://wiki.ubuntu.cz/Wubi

Od "klasické instalace" se to liší způsobem instalace, místem, kde je instalace uložena (soubor představující virtuální disk X klasický diskový oddíl), spouštěním (vybíráte ze zavaděče Windows) a samozřejmě také jednoduchostí odstranění (stačí opravdu klasické windowsí přidat/odstranit).

Systém samotný je ale úplně stejný.

brutus

• Aktivní člen
  • *
  • sudo do-release-upgrade
« Odpověď #2 kdy: 24 Května 2010, 14:31:23 »
Ak je ale systém nainstalovany, tak bude aj pomalsi a niekedy moze aj neco blbnut, co by v normalnom sisteme slo...
Intel core 2 duo, NvidiaGeForce8600GTS, 4GB RAM, (Xubuntu 12.04, SliTaz)
Asus eeePC 1000 HE(Android 4.0.4 x86)

popelar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 24 Května 2010, 14:57:34 »
to brutus:  sice neviem, čo si chcel povedať..zkús tu myšlienku nejako dokončiť. Jak vravel Vojta..ja na tom systéme v systéme nevidím nič zlého ani pomalšieho. Práve keď som robil reinštal, tak som mal problém s kúskom disku sformátovaným na FAT32..a to v tomto prípade odpadá..Ináč Vojtovi dík..
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 24 Května 2010, 16:25:19 »
to brutus:  sice neviem, čo si chcel povedať..zkús tu myšlienku nejako dokončiť. Jak vravel Vojta..ja na tom systéme v systéme nevidím nič zlého ani pomalšieho. Práve keď som robil reinštal, tak som mal problém s kúskom disku sformátovaným na FAT32..a to v tomto prípade odpadá..Ináč Vojtovi dík..

já osobně jsem to nezkoušel ale objevují se problémy spjaté s instalací přes wubi. Tady na foru určitě najdeš nějaké informce.
Pomalejší to muže být právě kvuli systemu souborů Fat32 který je sám osobě pomalejší jak ext4, tedy standartní Ubuntu systém souborů.
Fire's in my soul, steel is on my side

brutus

• Aktivní člen
  • *
  • sudo do-release-upgrade
« Odpověď #5 kdy: 24 Května 2010, 19:47:17 »
Wubi som skusal na starsom pc-vypúadavala siet, blbol zvuk a bolo pomale--mozno to inym pojde ale mne sa to rozchodilo az po cistej instalaci a vlastny oddiel
Intel core 2 duo, NvidiaGeForce8600GTS, 4GB RAM, (Xubuntu 12.04, SliTaz)
Asus eeePC 1000 HE(Android 4.0.4 x86)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.