Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: smazaná data  (Přečteno 1014 krát)

loupacek

• Návštěvník
smazaná data
« kdy: 17 Května 2010, 16:29:16 »
Ahoj, používám krátce ubunt, ale nechtěně jsem si něco smazal chci ce optat jestli to jde nějak vzít zpět něco jako ve win. koš nebo tak něco.

Používám systém přes cd nemám to nainstalované

Děkuji za rady

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Re: smazaná data
« Odpověď #1 kdy: 17 Května 2010, 16:31:25 »
Záleží na  tom,, kde ta data byla. Jestli hlavní disk, flashdisk apod. Záchrana souborů je možná výbornou utilitou Testdisk a popis je na Wiki.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

loupacek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 17 Května 2010, 16:36:51 »
data byla na pevném HDD, chtěl jsem je přetáhnout na externí disk, ale najednou zmizela takže se asi smazala předpokládám...

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #3 kdy: 17 Května 2010, 19:09:00 »
Ahoj, používám krátce ubunt, ale nechtěně jsem si něco smazal chci ce optat jestli to jde nějak vzít zpět něco jako ve win. koš nebo tak něco.

Používám systém přes cd nemám to nainstalované

Děkuji za rady

Ano, v ubuntu je koš, stejně jako ve windows. Najdeš ho někde na panelu (nahoře nebo dole), soubory v koši se nechají obnovit, podobně jako ve windows.
Pokud soubory nenajdeš v koši, můžeš zkusit programy (viz příspěvek výše) na obnovu smazaných (tzn. definitivně, i z koše) dat - která na tvém pevném disku zůstávají (i když je standardně nevidíš - proto musíš použít ony programy -- ve windows je to myslím stejné), dokud se nepřepíšou něčím jiným, takže doporučuju na disk nic nezapisovat, dokud data neobnovíš. Samozřejmě zjednodušeně řečeno.
« Poslední změna: 17 Května 2010, 19:11:55 od urgulak »
The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
   ~ Socrates
 Use linux flarerpg.org - great open source game

Henrynr

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 17 Května 2010, 23:21:15 »
data byla na pevném HDD, chtěl jsem je přetáhnout na externí disk, ale najednou zmizela takže se asi smazala předpokládám...
Hm, pokud data zmizela po přetažení, tak v koši určitě nebudou. Spíš schovaný v nějakým adresáři na tom externím disku. Ještě bych zkusil pořádně hledat ...
Doma i v práci Linux Mint 17

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.