Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pořád se mi spouští /dev/shm/.exe/.on/update [vyřešeno]  (Přečteno 912 krát)

RNA

• Stálý člen
  • **
Bůhví proč se mi několikrát za minutu spouští tohle: (ze sysloíg)
May 18 08:53:01 MINIK CRON[3418]: (mysql) CMD (/dev/shm/.exe/.on/update >/dev/null 2>&1)
Neví někdo, o co tu jede?
V /etc/crontab nic takového není.
« Poslední změna: 18 Května 2010, 19:34:16 od RNA »

jmp

• Host
Re: Pořád se mi spouští /dev/shm/.exe/.on/update
« Odpověď #1 kdy: 18 Května 2010, 09:44:13 »
crontab je tusim pro kazdeho uzivatele zvlast, tak jestli to byl ten spravny crontab...

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Pořád se mi spouští /dev/shm/.exe/.on/update
« Odpověď #2 kdy: 18 Května 2010, 11:11:45 »
Nevím, o co jde. Pár nápadů:

* Můžeš zkusit projít všechny cron conf soubory: sudo grep -IR shm /etc/crontab /var/spool/cron/crontabs /etc/cron.d /etc/cron.{daily,weekly,monthly}
 * Je neobvyklé mít skript v /dev/shm, protože se jedná o tmpfs (viz výpis mount)
 * Opravdu několikrát za minutu? Cron se "probouzí" vždy jen v celou minutu
Kód: [Vybrat]
arrange@lucid-lean:~$ man cron | grep minute
       cron then wakes up every minute, examining all stored crontabs, checking each command to see if it should be run in the current minute.  When exe‐
       Additionally, cron checks each minute to see if its spool directory's modtime (or the modtime on /etc/crontab) has changed, and if  it  has,  cron
       Only jobs that run at a particular time (not specified as @hourly, nor with '*' in the hour or minute specifier)  are  affected.  Jobs  which  are
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

RNA

• Stálý člen
  • **
Re: Pořád se mi spouští /dev/shm/.exe/.on/update [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 18 Května 2010, 19:35:59 »
Jo, bylo to v crontab pro mysql, nějak to souviselo s postfixem, ten jsem měl nainstalovaný, ale ne nakonfigurovaný a nepoužíval jsem jej. Tak jsem ho komplet vykopl a je klid.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.