Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastavení hranice obrazovky u rozšířené plochy s jedním menším displejem  (Přečteno 2247 krát)

minimaxcz

• Návštěvník
Zdravím,

dá se nastavit, aby mi myš neujížděla za hranice menší obrazovky u rozšířené plochy? Občas používám u většího monitoru (23") pivot na výšku a na monitoru notebooku (13") mi tak vznikne velká plocha nad a pod monitorem, kam mi občas ujede kurzor myši a musím ho pak hledat. Nehledě na to, že se mi tam občas schovají i ikony z plochy. Je to nějak řešitelné? Aby se to chovalo jak rozšířená plocha ve windows, kde za hranici obrazovky myší nemůžu? Používám GNOME, Ubuntu 10.04, rozlišení nastavuji přes xrandr (vestavěná správa obrazovky je hloupá a často mi přepíná z rozšířené plochy na duplikaci obrazu s rozlišením 1024x768). Neexistuje nějaká inteligentnější správa obrazovek? Aby si to například po připojení monitoru pamatovalo jeho poslední rozlišení, pozici a otočení? Budu vděčný za jakoukoliv radu.

Díky, Petr.

minimaxcz

• Návštěvník
Nikoho nic nenapadá? Stačí napsat že je to blbost, i tak budu spokojený :)

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
hm, osobne s vic monitory zkusenosti nemam, ale rozhodne existuje vic moznosti - ty pouzivas randr, ale pak je jeste xinerama, nvidia ma vlastni twinview a ati ma myslim taky neco vlastniho... takze proste vyzkousej neco dalsiho...
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

minimaxcz

• Návštěvník
Dík, grafiku mam intel, tak mrknu na xineramu :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.