Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: F-Spot se odmítá spustit  (Přečteno 1230 krát)

patah

• Návštěvník
  • ?BFU/PBU? :D:D:D:D:D:D:D:D:D
F-Spot se odmítá spustit
« kdy: 30 Května 2010, 10:03:42 »
Dobrý den, nevím jestli je tohle správná kategorie ale přišla mi že je. Mám problém s F-Spotem, jednou se mi ho podařilo spustit ale to jsem ještě do PC nenakopíroval fotky, takže jsem ho hned zavřel. No a teď když ho chci spustit tak normálně napíše ´Spouští se F-Spot´ a nic. A když označím fotku a dám otevřít v F-Spot tak se otevře okýnko kde by asi měla být fotka ale během vteřinky zase zmizne. Zkoušel jsem to i odinstalovat a znovu nainstalovat ale nepomohlo. Jsem v ubuntu novej tak mě prosím (pro případ) za nic nekamenujte :D
BFU(:D) co přišel k linuxu jako slepé k hóslim :P

Rixx

• Stálý člen
  • **
Re: F-Spot se odmítá spustit
« Odpověď #1 kdy: 30 Května 2010, 11:02:43 »
Spusti f-spot z Terminálu (Aplikácie -> Príslušenstvo ->Terminál) príkazom f-spot. A hoď sem výpis. Popríapde ešte skúsiť vymazať zložku f-spot v .config v tvojom home adresári (skryté súbory zobrazíš ctrl+h).

patah

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Května 2010, 12:25:10 »
Kód: [Vybrat]
[Info  12:19:43.059] Initializing DBus
[Info  12:19:43.331] Initializing Mono.Addins
[Info  12:19:43.723] Starting new FSpot server (f-spot 0.6.1.5)
[Info  12:19:43.979] Updating F-Spot Database

Unhandled Exception: Mono.Data.SqliteClient.SqliteSyntaxException: no such table: tags
  at Mono.Data.SqliteClient.SqliteCommand.GetNextStatement (IntPtr pzStart, System.IntPtr& pzTail, System.IntPtr& pStmt) [0x00000]
  at Mono.Data.SqliteClient.SqliteCommand.ExecuteReader (CommandBehavior behavior, Boolean want_results, System.Int32& rows_affected) [0x00000]
  at Mono.Data.SqliteClient.SqliteCommand.ExecuteNonQuery () [0x00000]
  at Banshee.Database.QueuedSqliteCommand.Execute () [0x00000]

složku sem vymazal a pak
Kód: [Vybrat]
[Info  12:22:48.343] Initializing DBus
[Info  12:22:48.685] Initializing Mono.Addins
[Info  12:22:51.461] Starting new FSpot server (f-spot 0.6.1.5)
Prázdný disk DVD+R - gnome-dev-disc-dvdr-plus - VfsMount burn:/// True True Cdrom
Cdrom

(f-spot:5406): GdkPixbuf-WARNING **: GdkPixbufLoader finalized without calling gdk_pixbuf_loader_close() - this is not allowed. You must explicitly end the data stream to the loader before dropping the last reference.

se f-spot spustil ale tady mi to vyhodilo mi to v terminálu cosi warning(viz viš...ale už to funguje díky :D...jenom bych se chtěl zeptat co mě varuje?

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 30 Května 2010, 13:03:01 »
Neviem, rovnakú chybovú hlášku píše aj mne, nemyslím si, že by to bolo niečo úplne vážne.

patah

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Května 2010, 14:11:37 »
Tak díky :)

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 31 Května 2010, 14:15:45 »
Nejlepsi je "resetovat" nastaveni. Napriklad tak, ze si nechas zobrazit skryte soubory, treba zkratkou Ctrl+h a ty zacinaji teckou. Pak je potreba jit do .gconf/apps a tam vymazat slozku f-spot. Pak se spusti. P.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.