Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Při instalaci 10.4 se vypnou monitory a dál nic  (Přečteno 2896 krát)

Beldegrom

• Návštěvník
Při instalaci 10.4 se vypnou monitory a dál nic
« kdy: 09 Května 2010, 16:40:16 »
Při instalaci z CD mi naskočí fialová obrazovka, dám instalaci, několik minut mám obrazovku s nápisem Ubuntu a nabíhajícími tečkami a pak zhasnou oba monitory, po chvíli se přestane točit i CD, pak musím resetovat počítač.
Oba monitory mám přes DVI výstup na Ati 5750.

Nějaká rada či nápad, prosím?

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Při instalaci 10.4 se vypnou monitory a dál nic
« Odpověď #1 kdy: 09 Května 2010, 16:45:48 »
Když se to CD začne načítat hned na začátku tak bych zmáčkl nějakou klávesu a mělo by se zobrazit menu. Tam bych vybral safe mode nebo zadal parametr nomodeset. Případně instaluj z Alternate CD.

Edit: Ano melo by pomoct "nomodeset".

Kód: [Vybrat]
   1. At the install screen press ‘F6‘ and insert one of the options below, depending on your hardware.
   2. On first boot after install, press e to edit the GRUB menu.
   3. Using the arrow keys to navigate, delete quiet and splash and again insert one of the options below.
   4. Press Ctrl and X to boot.

The suggested options that I have found are hardware specific. Here is a list:

* Order Intel video card: i915.modeset=1 or i915.modeset=0
    * nVidia: nomodeset
    * Generic: xforcevesa
« Poslední změna: 09 Května 2010, 16:51:15 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

pesky

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 10 Května 2010, 10:59:32 »
Ten problem jsem odstranil zapojenim konektoru D-sub misto DVI-D.Maka to.

Beldegrom

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 10 Května 2010, 11:04:26 »
No já tam výstup na analog nemám, mám dva monitory a dva dvi výstupy. Když dám při instalaci F6 hodí to hlášku
"failed due to unknown user id (0)"
a pak řadu dalších errorů že nemůže najít soubory.

Beldegrom

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 10 Května 2010, 12:11:07 »
nomodeset nijak nepomáhá

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 10 Května 2010, 14:31:20 »
Zkus Alternate CD. Jinak jsem na to koukal a nic nevydedukoval :/

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Beldegrom

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 15 Května 2010, 21:13:41 »
Dokonce když nainstaluju distribuci 9.10 (ta funguje normálně) a dám přejít na 10.04, po prvním restartu to udělá to samý :)
To je docela fatal error.  :-[

robhav

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 16 Května 2010, 20:40:00 »
mám stejný problém na notebooku Aces TravelMate4500, cpu: Intel(R) Pentium(R) M processor 1.60GHz, memory size: 750MiB
display zčerná a CD se vypne. kontrola diku na chyby je OK, ale kontrola Memtestem86 v4.00 se nerozběhne.
verze 9.10 a starší fungují bez problémů (Memtest i instalace).
prošel jsem forum, ale nenašel jsem potřebnou odpověď (boot_info_script nelze použít, parametry při bootu F6 nemají vliv)
díky za další nápady

mido0258

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 16 Května 2010, 20:45:18 »
me pomohli prvni tri parametry pod f6
ubuntu 10.4 az na to ze mi nejde 3d je to dobrý... vlastně víc než to

Beldegrom

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 21 Května 2010, 01:08:16 »
Takže po asi týdnu zkoušení jsem přišel na workaround:
Zatímco někteří majitelé starších karet mají problém s obnovovací frekvencí či rozlišením a pomáhá jim parametr nomodeset či něco podobného, majitelé nových ati jsou na tom jinak. Nový kernel se pokouší při instalaci vysílat signál do jiného portu.
Řešení pro mě, se dvěma monitory, bylo následující:
Restart počítače a odpojení jednoho z monitorů. Začnu instalovat. Když vypadne signál, přepojím monitor do druhého DVI portu. Pokud se nerozsvítí, musím to opakovat s opačným portem. Jakmile Ubuntu nainstaluju, můžu už zapojovat oba monitory dle libosti.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 21 Května 2010, 12:18:16 »
Takže po asi týdnu zkoušení jsem přišel na workaround:
Zatímco někteří majitelé starších karet mají problém s obnovovací frekvencí či rozlišením a pomáhá jim parametr nomodeset či něco podobného, majitelé nových ati jsou na tom jinak. Nový kernel se pokouší při instalaci vysílat signál do jiného portu.
Řešení pro mě, se dvěma monitory, bylo následující:
Restart počítače a odpojení jednoho z monitorů. Začnu instalovat. Když vypadne signál, přepojím monitor do druhého DVI portu. Pokud se nerozsvítí, musím to opakovat s opačným portem. Jakmile Ubuntu nainstaluju, můžu už zapojovat oba monitory dle libosti.
V tom případě by mě zajímal rozdíl mezi live a instalací. Nebo myslíte jako, že po instalaci nesvobodných ovladačů to je ok?

Beldegrom

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 21 Května 2010, 13:09:46 »
Ano myslím že je to tak, jejich instalace je uplně první věc co po najetí systému udělám. Nicméně druhý monitor jde myslím připojit už předtím, jen má mirror obraz s prvním a ubuntu o něm jakoby neví.
Je třeba si zjistit který z DVI portů je primární (to je ten kde mám zapojený monitor, co na něm mám po správném nastavení nesvobodných ovladačů panely s menu) a při instalaci to zapojit prvně do toho druhého. Když vypadne signál, karta ho posílá do primárního tak ho tam přepojím a jede to.

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 27 Května 2010, 15:36:30 »
Dělá mi to to stejné na Kubuntu :(. Ale předpokládám, že je to problém monitoru (CRT), protože mám stejných strojů víc a k nim jsou připojená LCD a tam to chodí.

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 27 Května 2010, 23:29:07 »
Volba "nomodeset" při instalaci pomohla. Ale po rebootu zase problém :(. Musím se mrknout jak se to nastavuje natrvalo.

Dělá mi to to stejné na Kubuntu :(. Ale předpokládám, že je to problém monitoru (CRT), protože mám stejných strojů víc a k nim jsou připojená LCD a tam to chodí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.