Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Apache2 - nedostupný web z internetu, z LAN ano  (Přečteno 1706 krát)

kejml

• Návštěvník
Apache2 - nedostupný web z internetu, z LAN ano
« kdy: 28 Května 2010, 10:21:50 »
Zdar a sílu pánové,

stala se mi zajímavá věc, zkusím trošku popsat :

1.) Na mém domácím serveru mi běží cca. 4 weby
2.) Všechny jsou z LAN dostupné ale z internetu ne - Apache běží podle mě jak má
3.) Server běží za routerem, kde je nastavený forward portu 80 na můj server, router funguje jak má - přes SSH se normálně k serveru připojím
4.) Kontroloval jsem port 80, jestli není obsazený nějakou jinou službou - na portu 80 poslouchá Apache
5.) DNS normálně funguje a když dám ping na můj web např. www.navalticke.cz , správně to přeloží na správnou IP
6.) Po delším googlování a laborování jsem na nic nepřišel a napadlo mě se podívat na routeru na session list a velice se mi nelíbí
přístup z veřejné adresy na port 445, což jsem vygooglil, že je Samba a nechápu proč by k tomu kdo měl přistupovat zvenčí. Chvilku na to už tam ta session nebyla ale web stejně dál nejede. Původně jsem si myslel, že mi to někdo nějak hacknul, ale to je asi nesmysl

Každá rada dobrá a předem za ni dík,

Kejml

kejml

• Návštěvník
Re: Apache2 - nedostupný web z internetu, z LAN ano
« Odpověď #1 kdy: 28 Května 2010, 11:09:38 »
A co se z toho dá prosím Tě vyčíst ?

Jestli tomu dobře rozumím, tak to vypadá, že na port 80 komunikace zvenčí normálně projde, je to tak ?

Přesto se na ten web zvenku ale nedostanu a na vnitřní síti a lokální mašině ten web šlape jako hodinky ... :-(

kejml

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Května 2010, 11:21:35 »
Když to spustím přímo na tom serveru, tak se dostanu k tomuhle výsledku  :

Initiating Connect Scan at 11:15
Scanning navalticke.cz (127.0.1.1) [1 port]
Discovered open port 80/tcp on 127.0.1.1
Completed Connect Scan at 11:15, 0.00s elapsed (1 total ports)
Host navalticke.cz (127.0.1.1) appears to be up ... good.
Scanned at 2010-05-28 11:15:25 CEST for 0s
Interesting ports on navalticke.cz (127.0.1.1):
PORT   STATE SERVICE
80/tcp open  http

Ve výpisu portů příkaze netstat -plntu se objevuje tenhle záznam, ale nevím jestli je to správně :

tcp        0      0 0.0.0.0:80              0.0.0.0:*               LISTEN      9078/apache2

kejml

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 28 Května 2010, 11:27:44 »
Jojojo, to vidím, však já to pouštěl schválně vzdáleně na tom kompu aby bylo vidět, že ten port je otevřený
a že na něm ten Apache fakt běží. Na té mašině to vypadá, že je všechno správně nebo se pletu ?

kejml

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 28 Května 2010, 11:33:03 »
uff, ale to scanuje: Scanning navalticke.cz (127.0.1.1) [1 port]

to je jedna vec a druha vec je, jestli se to vubec forwarduje na router .. nevim proc se hadas. rekl jsem ti naprosto presne v cem je problem

Já se nijak nehádám, podle čeho tak usuzuješ ? Jenom jsem se snažil vysvětlit, proč to skenoval localhosta ...
Napadlo mě, že si tím můžu zkusit ověřit, jestli ten port přímo na té mašině běží nebo ne.

Promiň ale nepobral jsem z toho, v čem přesně je podle Tebe ten problém. Z venku se tváří port jako zavřený, ale na routeru
mám nastavený jen forward portu 80 na server jako spoustu jiných portů. Je možné, aby to z nějakého důvodu opravdu neforwardovalo
jen tu 80ku a všechny ostatní normálně ano ?

kejml

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 28 Května 2010, 11:56:45 »
Super ! Díky moc za tip, jdu laborovat a dám vědět ...  ;)

kejml

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 28 Května 2010, 12:00:16 »
Tak už jsem zase o kus dál ... teď už se na tu mašinu nepřipojím ani SSHčkem ... sakra, tak že by se fakt nějak
zbláznil ten router ? Ráno jsem ho pro jistotu i rebootnul a všechno kromě portu 80 jelo. Teď už to tomu začíná ale vážně nasvědčovat,
že se něco děje s tím routerem ...

Edit : před chvilkou access denied se 100% správným userem a heslem, teď už jsem normálně tam ... sakra, že by mi tam nakonec
fakt někdo úřadoval ?  :o
« Poslední změna: 28 Května 2010, 12:02:55 od kejml »

kejml

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 28 Května 2010, 13:21:15 »
Tak jestli jsem to měl správně, a myslím že jo, tak mi k tomu serveru opravdu nic nedoteče ... sakra práce ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.