Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: GNOME 3  (Přečteno 5392 krát)

pomec

• Aktivní člen
  • *
  • Go2Africa!!!
GNOME 3
« kdy: 30 Října 2009, 14:19:20 »
Ahojte,
viete mi niekto poradiť, čo všetko nainštalovať, aby som mohol používať GNOME 3?
Viem, je ešte na začiatku vývoja, ale chcel by som vyskúšať na " vlastnej koži " tú stabilitu, o ktorej som čítal, aby som ju následne mohol vyvrátiť ;D
Prípadne ak tu má niekto skúsenosti, čo môžem od Gnome shell očakávať.

« Poslední změna: 30 Října 2009, 14:20:51 od pomec »

pavolzetor

• Host
Re: GNOME 3
« Odpověď #1 kdy: 30 Října 2009, 14:31:56 »
keďže to beží cez "Clutter" tak potrebuješ podporu OpenGL, http://live.gnome.org/GnomeShell

pomec

• Aktivní člen
  • *
  • Go2Africa!!!
« Odpověď #2 kdy: 30 Října 2009, 14:38:21 »
Ok, diky moc.

juntas1

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Října 2009, 14:49:06 »
Pán je odvážlivec  :)  tak se potom nezapomeň svěřit nám prosťáčkům  ;D Co jsem koukal na screeny, tak to bude "sexy" záležitost, ale s max. efektama možná taky pěknej žrout výkonu.

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #4 kdy: 30 Října 2009, 15:10:34 »
No, Gnome Shell se mi nějak nelíbí. Ale chtěl jsem zeptat když bude součástí Gnome 3 s Gnome Shell. Snad se dají vypnout Gnome Shell a nechám tu původní menu Aplikace Místa Systém? Ono však je docela dost brzy. Ale jinak lákám tu Gnome Zeigeit.
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

pomec

• Aktivní člen
  • *
  • Go2Africa!!!
« Odpověď #5 kdy: 30 Října 2009, 15:23:50 »
Mne sa to veľmi páči a hľadám čo najviac info. A som zvedavý aj na nové menu a na prácu s plochami. Takže keď bude viac času, tak sa do toho pustím. Ja si naopak myslím, že až taký "žrout výkonu" to nebude - samozrejme na dnešných bežných pc zostavách. Gnome zeitgeist je lahôdka ako vidím   :)

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #6 kdy: 30 Října 2009, 18:07:59 »
Nainstalovat Gnome Shell je jednoduché a návod je na stránkách Gnome: http://live.gnome.org/GnomeShell#building
Nainstaluje se to celé do složky v home, takže nezaneřádí systém. Nelze ho ale spustit třeba ve virtualboxu, ta 3D podpora tam na to nestačí.
Co se týká animací, co jsou vidět na videích, je to pěkně plynulé a opravdu to není tak špatné na omak. V mém případě ale nefungoval Alt+Tab pro přepínání aplikací, ani Side bar. O stabilitě se hovořit nedá (každou chvíli to spadne), menu jsou děsná a pomalá, nic moc to vlastně ještě neumí, ale jsem moc zvědav, kam to dotáhnou, nezatracoval bych to.

pomec

• Aktivní člen
  • *
  • Go2Africa!!!
« Odpověď #7 kdy: 30 Října 2009, 20:34:06 »
Super, ďakujem za odpoveď GdH. Som rád, že napísal niekto kto to už skúsil. Podľa toho čo sa o tom píše, tak to vyzerá veľmi dobre. Za také dva roky by mohla byť aj "stabilná" verzia ak pôjde vývoj tak ako má. A celkom som čakal, že to bude padať, lebo sa mi zdalo divné na Alpha verziu, aby to fičalo všetko ok.

qUAKER

• Host
« Odpověď #8 kdy: 30 Října 2009, 20:38:57 »
Super, ďakujem za odpoveď GdH. Som rád, že napísal niekto kto to už skúsil. Podľa toho čo sa o tom píše, tak to vyzerá veľmi dobre. Za také dva roky by mohla byť aj "stabilná" verzia ak pôjde vývoj tak ako má. A celkom som čakal, že to bude padať, lebo sa mi zdalo divné na Alpha verziu, aby to fičalo všetko ok.

to není nic divného.. spoustu programů v Linuxu jsou alfa verze..

a třeba Enlightenment DR17 taky běží dobře.. a přitom je to pre-alfa :)

pomec

• Aktivní člen
  • *
  • Go2Africa!!!
« Odpověď #9 kdy: 30 Října 2009, 20:56:21 »
Asi som sa ešte nestretol s vyladenou Alfou ;D Alebo skôr nemám dobré skúsenosti s Alfa verziami.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #10 kdy: 30 Října 2009, 22:48:34 »
Mimochodem, jednu věc jsem na žádném videu nezahlédl a to je zoomování jednotlivých oken z náhledů ploch. Lze si takto zvětšit jednotlivá okna až 1:1 a stačí pak kurzorem ujet mimo okno, aby se opět zmenšilo, nebo kolečkem otočit zpátky. Přišlo mi to pohodlnější, než plugin Scale v Compizu.

pavolzetor

• Host
« Odpověď #11 kdy: 31 Října 2009, 10:58:58 »
mne to nepadalo (skúšal som to asi pred mesiacom), sidebar išiel, dosť mi chýbal zoznam okien v paneli, applety pridávať nešli, Zeitgeist bol neuveriteľne pomalý

Martingt89

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 30 Listopadu 2009, 09:46:48 »
Sem tam skusim zapat Gnome-shell ale prevazne ma trapi graficky vykon  :( mam grafiku intel HD4500 a glxgeras z biednych 2000 klesne na este biednejsich 700 a to je uz vazne bieda....
Tiez som si vsimol prilis malu sipocku na otvorenie stromu aplikacii na ktoru sa sem tam neviem trafit... Ale inak je to fajn.
Ako ste stfunkcnili zeitgeist?

pomec

• Aktivní člen
  • *
  • Go2Africa!!!
« Odpověď #13 kdy: 29 Května 2010, 00:17:44 »
Vyšla najnovšia verzia Gnome Shell 2.31.2. Tu je pár uchutnávok v novom Ubuntu :)

Ukážka IM notifikácií - inline chatting

Menu aplikácii vedľa aktivít

Nové status menu

« Poslední změna: 29 Května 2010, 00:19:56 od pomec »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.