Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde spustit bez CD  (Přečteno 1109 krát)

Kubas13

• Návštěvník
Nejde spustit bez CD
« kdy: 28 Května 2010, 19:43:13 »
Dobrý den, na svém PC mám nainsalovaný Windows XP, který však napadl virus a smazal hal.dll . Po mnoha neúspěšných akcí (přeinstalování Windowsů, změna harddisku....) jsem se na to vykašlal. Pak jsem měl nápad, dát do PC jiný operační systém. Jelikož jsem se předtím nemohl ani přihlásit k účtu (Win XP), tak jsem vybral vyriantu přes CD. Bootování a spouštění v pohodě. Jenže při instalaci mi Ubuntu v 8 kroku (myslím převod dokumentů) nahlásil error a ukončil instalaci (nevím jestli to má vliv). Jenže když chci PC spustit bez CD zasekne se hned po BIOSU (černá obrazovka se znakem _). Mohu ho pouze spustit jen s CD (což už mě začíná štvát). Nevím jestli na to má vliv ten hal.dll (ale žádnou chybnou hlášku mi to nepíše). prosím pomoc s pozdravem Jakub
PS používám ubuntu 10

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Nejde spustit bez CD
« Odpověď #1 kdy: 28 Května 2010, 19:49:24 »
Odpověděl jste si sám -- když vám instalátor "nahlásil error a ukončil instalaci" tak asi nic nenainstaloval (instalace začne probíhat až po zdárném zakončení posledního kroku viz http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20instalac%C3%AD). Pokud máte zavirovaný/poškozený oddíl s MS Windows, je vhodné import dokumentů a nastavení neprovádět.

Kubas13

• Návštěvník
Re: Nejde spustit bez CD
« Odpověď #2 kdy: 29 Května 2010, 08:38:20 »
Jo dík, zkusil jsem to znovu a úspěšně jsem nainstaloval ubuntu 10.04. . A hned po instlaci jsem dal restartovat PC. Když se to chtělo restartovat psalo to na černou obrazovku nějaký otázky a po chvíli zas OK (to je možná normální) jenže po přibližně 10 otázkách se tam najednou napsalo error (před tím nějaká hesla a čísla a za errorem to stejný). To se rozepsalo asi na 50 příkazů. Samo se to nechtělo ukončit tak jsem klikl enter. Tím se to ukončilo. A tím skončil i restart. Tak jsem dal na tvrdo restart. A ejhle hned mi to píše po BIOSU:
error: out of disk
grub rescue) _
(sem můžu psat cokoliv, jenže neznám ten pravý příkaz)
« Poslední změna: 29 Května 2010, 09:40:16 od Kubas13 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.