Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: XBMC pár dotazů  (Přečteno 3030 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
XBMC pár dotazů
« kdy: 21 Dubna 2010, 11:23:48 »
Vím, že je to trochu mimo, ale experimentuji s XBMC a prosím o pomoc.
Zkoušel někdo samotné XBMC (které bootuje) ve spojení s dotykovou obrazovkou? Přemýšlím o koupi starého kompu s dotykovkou jen pro XBMC.
Funguje Vám uspávání do paměti?
Jak přidat podporu wifi do instalace?
Stahují se vám obrázky obalů alb?
Zobrazují se Vám obaly u zdrojů ze síťe SMB nebo UPnP?
Jak uložit do sbírky obrázky alb, aby se objevily v XBMC?
Dá se film pustit do videovýstupu a na monitoru si nechat menu?

Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

petohl

• Návštěvník
Re: XBMC pár dotazů
« Odpověď #1 kdy: 21 Dubna 2010, 11:31:56 »
inac mozes nainstalovat klasicke ubuntu a donho doinstalovat XBMC; narazam na tieto otazky - 
Citace
Jak přidat podporu wifi do instalace?
Funguje Vám uspávání do paměti?

Citace
Stahují se vám obrázky obalů alb?
ano, vacsinou

Citace
Dá se film pustit do videovýstupu a na monitoru si nechat menu?
asi nie, ale XBMC ma aj nejake web prostredie (nemam odskusane) cize teoreticky by si na druhom monitore mohol mat toto spustene

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 21 Dubna 2010, 11:40:01 »
inac mozes nainstalovat klasicke ubuntu a donho doinstalovat XBMC...

Vím, znám, to nechci.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

donny

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 21 Dubna 2010, 12:08:09 »
Vím, znám, to nechci.
ono to jejich LiveCD není nic jiného než Ubuntu s předinstalovaným XBMC

Moje odpovědi:
ad WiFi - jako v každém jiném linuxu
ad suspend-to-ram - funguje naprosto bez problemu (Arch Linux) poslednich cca pul roku, driv nefungovalo
ad obaly alb atd. - většinou ano, samozřejmě záleží, jestli nastavený stahovač ony interprety zná. Není problém si dodat vlastní (položka pod pravým tl. myši - informace o albu/filmu/interpretovi...). Obdobné platí i pro filmy, seriály, hudební interprety, resp. DVD covery, fanarty apod. Tohle zatím dělám ručně, ale někde jsem se dozvěděl, že si to xbmc umí natáhnout i z nějakých xml souborů na disku, tudíž by se to dalo nějak zautomatizovat/naskriptovat.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

tobr

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Dubna 2010, 13:10:45 »
XBMC 9.11 Live není tak úplně normální ubuntu, protože nad X nemá gnome (ani xfce nebo kde), ale okenním správcem tam je rovnou XBMC. Takže tam potom nejde zobrazit desktop a ostatní aplikace, ale pouze XBMC.
Uspávaní do paměti funguje dobře.
Ostatní nevím protože:
WiFi nemám. Připojeno k plasmě, takže touchscreen taky ne a jiný videovýstup taky ne. Obrázky obalů se mi stahují automaticky pro filmy. Hudební alba tam nemám, musel bych vyzkoušet.
If you can't learn to do something well, learn to enjoy doing it poorly.
Ubuntu 10.04 32bit, Athlon II X4 635, M3N78-VM (nVidia 8200), 2x2GB, SATA WD640AAKS, TV Genius Video Wonder III

compaq

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 10 Června 2010, 08:17:44 »
XBMC funguje výborně.

Mám to na klíčence (1,9GB) a na externím disku (vlastní oddíl 2GB) s hudbou a filmy (oddíl FAT32 300GB), ze kterého mohu jinde bootnout a sledovat obsah... Jediné co mě vadí, že neumím do XBMC přidat nesvobodný ovladač wifi karty broadcom. Dají se v XBMC spouštět skripty, ale nevím, jak na to...

Taky by mi pomohlo, kdydy se v GRUB daly vybrat různé instalace dle tipu grafické karty...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.