Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nepodporovaná ext2 nad raidem ? + problém s crypto?  (Přečteno 984 krát)

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
nepodporovaná ext2 nad raidem ? + problém s crypto?
« kdy: 18 Června 2010, 01:34:41 »
Dnes jsem si našel chvilku a zkusil instalaci Ubuntu server z originálního CD s následujícím dělením disků a vůbec nejsem potěšený.
Setup je dost podobný tomuto - http://www.howtoforge.com/set-up-a-fully-encrypted-raid1-lvm-system
Můj zámysl:
1. sda1+sdb1 = md0(raid1) - ext2 - /boot
2. sda2+sdb2 = md1(raid1) - crypto(random) - swap
3. sda3+sdb3 = md2(raid1) - crypto(passwd) - ext4 - /
4. sda4+sdb4 = md3(raid1) - crypto(passwd) - lvm - ext4 - /home
                                                                                 - xfs - /data

Pokud nad md0 zvolím ext2 tak instalátor při ukončení partition manageru hlásí že /boot nemůže moutnout, s ext3 tento krok projde a instalace proběhne.

Počkám než se mi raidy sesynchronizují, nechám nainstalovat grub a po restartu skončím v busyboxu s hláškou o neexistujícím disku by-uuid (uuid odpovídá md2)

V recovery spuštěném z instalačního CD chce hesla zvlášť pro sda3, sda4, sdb3, sdb4 namísto md2 a md3.

Měl někdo podobný problém? Pokud ne tak řešení pro mne nehledejte, nějak si s tím poradím až se k serveru příští týden dostanu. Zkusím netinstall nebo si disky připravím ručně. Jen jsem trochu rozčarovaný.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

jmp

• Host
Re: nepodporovaná ext2 nad raidem ? + problém s crypto?
« Odpověď #1 kdy: 18 Června 2010, 07:40:02 »
takhle od pohledu to vypada, ze busybox z initramdisku neumi se zakryptovanym fs pracovat (pokud tam je podpora pro praci se zakryptovanymi disky, tak tam treba nejsou potrebne klice, nebo tak neco)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.