Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: záloha thunderbird [vyřešeno]  (Přečteno 5815 krát)

teodorpistek

• Návštěvník
záloha thunderbird [vyřešeno]
« kdy: 10 Ledna 2010, 14:24:27 »
Ahoj,
právě jsem přešel na linux. Ve voknech jsem si udělal zálohu profilu a mailů pomocí programu MozBackup a ted se to snažím obnovit v ubuntu 9.10. A nějak mě to nejde. Ještě bych dodal že záloha má formát  .pcv
díky za každou radu
« Poslední změna: 13 Ledna 2010, 21:39:53 od kiklhorn »
ASUS F3KA,Turion TL60,Memory 2048,HDD160GB

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: záloha thunderbird
« Odpověď #1 kdy: 10 Ledna 2010, 14:36:38 »
Škoda práce. Stačilo jen zkopírovat složku.

Ten *.pcv soubor je jen *.zip soubor. Takže to rozbal. Nainstaluj Thunderbird a dej to do správného profilu v tvém domovském adresáři do složky .thunderbird nebo .mozilla-thunderbird. Ještě předtím však musíš Thunderbird pustit a dát storno na průvodce, aby si složku vytvořil.
« Poslední změna: 10 Ledna 2010, 14:41:28 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

teodorpistek

• Návštěvník
Re: záloha thunderbird
« Odpověď #2 kdy: 10 Ledna 2010, 15:07:13 »
díky moc pomohlo to !
ASUS F3KA,Turion TL60,Memory 2048,HDD160GB

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
Re: záloha thunderbird [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 27 Června 2010, 20:44:23 »
Nezlobte se že otevírám staré konzervy ale lepší než zakládat nové téma.
Otázka na kterou jsem zatím nenašel jednoznačnou odpověď je, jestli zálohou adresáře .mozilla-thunderbird zazálohuju opravdu vše , hlavně nastavení ale i takové věci jako je rozmístění ikonek v liště například.
A jestli je vhodné tento způsob použít při přechodu z Karmicu na Lucid. Momentálně mám Thunderbird  2.0.0.24 (20100411).

Díky - K
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
« Odpověď #4 kdy: 27 Června 2010, 21:51:07 »
Ano, když si zálohujete adresář s profilem, tak si zálohujete vše. Pokud Vás detailně zajímá, co se kam přesně ukládá, tak si projděte článek Přehled souborů v profilech aplikací Mozilla. Nastavení je uloženo v souboru prefs.js, rozmístění ikonek v souboru localstore.rdf atd.
Jelikož při přechodu z Karmicu na Lucid se přechází z Thunderbirdu 2 na verzi 3, tak je záloha profilu dvojnásobně vhodná :) .

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #5 kdy: 27 Června 2010, 22:21:57 »
Napiš, jak to dopadlo. TB3 má o trochu jiný layout (např. ikonka Odpovědět atd. není nahoře na liště, ale v hlavičce mailu samotného), jiné místo pro uložení profilu (~/.thunderbird) a taky jinou práci s adresáři (smart folders), takže jsem zvědavý, jak si s tím starým profilem poradí (ale měl by).
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
« Odpověď #6 kdy: 27 Června 2010, 23:37:00 »
jiné místo pro uložení profilu (~/.thunderbird)
Thunderbird odjakživa ukládal profil do adresáře ~/.thunderbird, to jenom distribuční Thunderbird sestavovaný v Ubuntu či Debianu ukládá (ukládal) profil do ~/.mozilla-thunderbird. Takže konečně tuto nelogičnost, kterou vymyslely chytré hlavy v Debianu :) (ovšem proč, to jsem nikde nevypátral), opravili a uživatelé, kteří si stáhnou oficiální balíček od Mozilly se už nebudou divit, kam jim najednou "zmizely" všechny e-maily a nastavení.

jiný layout  (např. ikonka Odpovědět atd. není nahoře na liště, ale v hlavičce mailu samotného), jinou práci s adresáři (smart folders)
Chytré složky jdou přepnout na staré známé zobrazení jedním klepnutím (a v nové verzi 3.1 se od nich zase ustoupilo a nejsou již výchozím zobrazením), "chybějící" tlačítka do horní lišty jdou také přidat a nová zase skrýt (i když to se musí dělat přes rozšíření, nebo přes soubor userChrome.css). Pokud by tedy nový vzhled nevyhovoval, jde dosáhnout prakticky stejného jako ve verzi 2.

takže jsem zvědavý, jak si s tím starým profilem poradí (ale měl by).
Osobně se mi zatím vždy přechod mezi verzemi ať už Thunderbirdu nebo Firefoxu povedl bez větších problémů. Ale problémy se samozřejmě vyskytnout mohou a i vyskytují, proto je záloha na místě. Jediný menší problém, který jsem při přechodu z verze 2 na 3 zaznamenal byl ten, že mi Thunderbird zrušil vlastní nastavení sloupců a nastavil mi výchozí, no a jelikož není možnost, jak to nastavit hromadně pro celý Thunderbird (ve verzi 3.1 už naštěstí ano), musel jsem si v každé složce nastavit sloupce znovu. No a že těch složek mám, takže to byla pěkná pakárna :).

arrange

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 27 Června 2010, 23:48:57 »
Díky za info. Chtěl jsem jen naznačit, že pokud karlitos chce nový TB, ale jen za podmínky, že bude stejný jako ten starý (omlouvám se za zjednodušení), tak že to nebude úplně primitivní operace.

Sám jsem neměl problémy kromě toho, že se mi automaticky nepřesunuje Nevyžádaná pošta do určeného adresáře - nejde to nastavit, příp. nastavení ignoruje.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1507126

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
« Odpověď #8 kdy: 28 Června 2010, 13:36:10 »
Tak jste mě nepotěšili ... no nic čekal jsem to  ;D zkusím dnes přežehlit xubuntu a podám zprávu jak to dopadlo.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #9 kdy: 28 Června 2010, 16:39:48 »
Tak jste mě nepotěšili ... no nic čekal jsem to  ;D

Řešil jsem to samé tento víkend.
A proč ti nevyhovoval "starý" TB?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

arrange

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 28 Června 2010, 19:27:35 »
 ;D

Říká se, že to, co nazýváme "duchem doby", se již nedá nikdy vrátit. To, že tento duch pomalu mizí, se děje z důvodu postupného zániku světa. Stejně tak není možné vrátit minulý rok, nebo včerejší den.
Proto také lidé, kteří by chtěli, aby současná doba byla stejná jako před 100 lety, bojují marný boj. Je to typická chyba lidí, kteří příliš lpí na minulosti. Z tohoto důvodu je důležité umět využít to, co současná generace nabízí.

Hagakure, 1716

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
« Odpověď #11 kdy: 28 Června 2010, 22:40:54 »
Eh ... jsem se toliko špatně vajádřil. Já hodlám předělat karmic na lucid - přejdu na tu verzi thunderbirdu která bude v repozitářích. Ptal sem se abych věděl jestli se mi vyplatí se babrat se zálohou a nebo to bude stejně náročný jako udělat to znova. Což brzy poznám ...

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #12 kdy: 29 Června 2010, 09:06:43 »
Já si myslím, že přínos nové verze TB není tak dramatický, abych přechodu a nastavení nové verze věnoval více než 15 minut. Vím, že jsem v menšině, ale uvítal bych, kdyby se mi tam (v U10.04) objevila rovnou původní (stará) verze.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.