jiné místo pro uložení profilu (~/.thunderbird)
Thunderbird odjakživa ukládal profil do adresáře
~/.thunderbird, to jenom distribuční Thunderbird sestavovaný v Ubuntu či Debianu ukládá (ukládal) profil do
~/.mozilla-thunderbird. Takže konečně tuto nelogičnost, kterou vymyslely chytré hlavy v Debianu

(ovšem proč, to jsem nikde nevypátral), opravili a uživatelé, kteří si stáhnou oficiální balíček od Mozilly se už nebudou divit, kam jim najednou "zmizely" všechny e-maily a nastavení.
jiný layout (např. ikonka Odpovědět atd. není nahoře na liště, ale v hlavičce mailu samotného), jinou práci s adresáři (smart folders)
Chytré složky jdou přepnout na staré známé zobrazení jedním klepnutím (a v nové verzi 3.1 se od nich zase ustoupilo a nejsou již výchozím zobrazením), "chybějící" tlačítka do horní lišty jdou také přidat a nová zase skrýt (i když to se musí dělat přes rozšíření, nebo přes soubor userChrome.css). Pokud by tedy nový vzhled nevyhovoval, jde dosáhnout prakticky stejného jako ve verzi 2.
takže jsem zvědavý, jak si s tím starým profilem poradí (ale měl by).
Osobně se mi zatím vždy přechod mezi verzemi ať už Thunderbirdu nebo Firefoxu povedl bez větších problémů. Ale problémy se samozřejmě vyskytnout mohou a i vyskytují, proto je záloha na místě. Jediný menší problém, který jsem při přechodu z verze 2 na 3 zaznamenal byl ten, že mi Thunderbird zrušil vlastní nastavení sloupců a nastavil mi výchozí, no a jelikož není možnost, jak to nastavit hromadně pro celý Thunderbird (ve verzi 3.1 už naštěstí ano), musel jsem si v každé složce nastavit sloupce znovu. No a že těch složek mám, takže to byla pěkná pakárna

.