Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Thunderbird - nelze přečíst (?) soubor history.mab [vyřešeno]  (Přečteno 1036 krát)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Zdravím,
dneska mi při startu Thunderbird oznámil, že nedokáže přečíst soubor history.mab, že ho zedy zálohuje a otevírá nový.
Zjevně je nějaký problém s jeho obsahem, protože ani zkopírování do jiného "adresáře" (abook) nepomáhá.
Neznáte někdo nějakou utilitku na kontrolu onoho souboru nebo něco...?
Soubor má 1.3MB; snad to není moc :-)

edit - kompletní chybová hláška zní:
Jeden ze souborů kontaktů (soubor history.mab) nelze přečíst. Bude vytvořen nový soubor history.mab a zazálohován starý, nazvaný history.mab.bak, který bude vytvořen ve stejném adresáři.
Děkuji.
« Poslední změna: 24 Června 2010, 14:20:35 od mka »

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
Re: Thunderbird - nelze přečíst (?) soubor history.mab
« Odpověď #1 kdy: 23 Června 2010, 18:36:54 »
Zdravím. Mrkněte na tento článek http://kb.mozillazine.org/Moving_address_books_between_profiles#Recovering_corrupt_address_books, třeba to pomůže, osobní zkušenost s tím ale nemám. Jinak ten soubor je ve formátu Mork, upravovat se dá v normálním textovém editoru, ovšem asi málokdo se vyzná v té struktuře. Nejjednodušší by bylo obnovit soubor ze zálohy, pokud tedy záloha je ;).

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Thunderbird - nelze přečíst (?) soubor history.mab
« Odpověď #2 kdy: 23 Června 2010, 19:12:47 »
No, to nepomohlo - nevidím tam nic, co by na první pohled vzbuzovalo podezření.
Asi nezbyde než se podívat na ten C++ parser.
Data nejsou sama o sobě až zas tak důležitá a vycucat jednotlivé e-maily by nebylo zas tak těžké; jde spíš o to, že mě to z principu SE.E :-)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Thunderbird - nelze přečíst (?) soubor history.mab [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 24 Června 2010, 14:21:43 »
Tak nakonec pomohl http://www.jwz.org/hacks/mork.pl, který našel chybičku (někde uprostřed 1.3M nesmyslů). Po odstranění dvou nedomrlých řádků je soubor OK.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.