Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu naběhne podle nálady  (Přečteno 1154 krát)

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
Ubuntu naběhne podle nálady
« kdy: 27 Června 2010, 19:54:49 »
Mám takový nestandardní problém se startem počítače. Nevím ani jak to správně vygooglit, nebo vůbec hledat.

Jedná se o to, že se mi OBČAS stane, že když zapnu počítač. Zavaděč zavede ubuntu, chvilku je černá obrazovka s podtržítkem nahoře a pak podle nálady ubuntu naběhne normálně, nebo se ukáže třeba na vteřinu úvodní nápis "ubuntu" a po vteřině se mi vypne monitor a napíše "no signál" a nebo ani ten úvodní nápis neukáže, a rovnou mi řekne no signál. Už jsem to takhle nechala třeba 15minut, jestli to přeci jen nenaskočí.. ale už vím že nejrychlejší je restart na tvrdo. Takhle to udělám 3x - 4x a naběhne. Nebo když dám zjednodušený grafický režim tak to naskočí vždy (ale kdo o to stojí?)

už mě to začíná docela štvát, nerada bych si 4 restartama téměř každý den zlikvidovala hardware  :-[

nemáte někdo podobnou zkušenost?

díky

RNA

• Stálý člen
  • **
Re: Ubuntu naběhne podle nálady
« Odpověď #1 kdy: 27 Června 2010, 22:10:49 »
Zkuste si půjčit od kamaráda jinou grafickou kartu.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 28 Června 2010, 12:48:11 »
Podobně mi blbne integrovaná grafika ATI 4200. Musím smazat v konzoli soubor /etc/X11/xorg.conf Při restartu si ho systém obnoví a jede se dál.

Citace
sudo rm /etc/X11/xorg.conf

Ale možná mám HW problém, nemusí to nic řešit...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 28 Června 2010, 13:27:29 »
Mne sa stava ze pri nabehnuti loga ubuntu toto zamrzne a obrazovka zacne blednut(zvysovat jas)az do brutal :) biela a pomoze len vypnut na tvrdo. Ale mne to spravi tak 1 -2x mesacne. Nebude to len nahodne chybne detekovany hardver? ATI x2300.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 28 Června 2010, 19:30:15 »
aha, to je čudné.. a jak to, že se mi to děje teprve u ubnuntu 10.4 a od verzí 8.10 to bylo OK?

osobně to spíš vidím na novou celou desku, ta je pěkně stará :-( ... grafiku mi asi nikdy nepůjčí na tak dlouho, abych to mohla pořádně otestovat :-(

můžu se zkusit poptat v práci u IT, ale jsou schopní mi to půjčit za úplatu.. u nás si přes ně nekoupí člověk ani flashku výhodněji...  >:(

nicméně díky, za tip...poptám se... sama tu něco mám, ale má nějako uměle snížené otáčky (přidaný odpor)... tak nevím jestli to pro ubuntu zase nebude málo  ???

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.