Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zachování rozmístění oken při přepnutí Metacity<->Compiz  (Přečteno 1932 krát)

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Zná někdo něco použitelného, co by při přepnutí mezi těmito wm zachvalo rozmístění oken na jednotlivých pracovních plochách? Oba tyto wm pracují s pracovními plochami rozdílně a tak, jak jsou běžně využívány (přinejmenším v Lucidu to ani jinak nejde), jsou nekompatibilní. Compiz používám 99% času, ale jsou situace, kdy je ho třeba z nějakého důvodu dočasně vypnout a pak zase zapnout. V tento moment se všechna okna sesypou na hromadu do první pracovní plochy, což není to, co bych si představoval.
Přiznám se bez mučení, že jsem si funkční řešení napsal, protože jsem nic rozumného nenašel. V zásadě mě zajímá, zda jsem něco přehlédl a zda to někoho zajímá, abych případně udělal nějakou univerzální verzi, protože je to docela pakárna, nejen v závislosti na rychosti systému. Třeba by s tím někdo mohl pomoct, kdyby byl zájem sdělím, co vím.

Běžný Uživatel

• Návštěvník
Re: Zachování rozmístění oken při přepnutí Metacity<->Compiz
« Odpověď #1 kdy: 18 Července 2010, 07:49:31 »
Uplacal jsem si scriptik, viz priloha.

Pouziva se nasledovne:
no_cmpz_fsn_v4 nazev_programu a parametry

pred tim vsim ale musis umazat priponu txt;-)

[attachment deleted by admin]
Jsem jen běžný uživatel. Říkejte mi třeba Franta.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #2 kdy: 18 Července 2010, 21:29:26 »
Ten tvůj skript jsem ještě moc nezkoumal, ale cvičné spuštění skončilo neůspěchem.

Mé řešení je zde.

Běžný Uživatel

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 19 Července 2010, 10:51:22 »
Musis mit nainstalovan wmctrl. Me to funguje ke vseobecne spokojenosti, ale netvrdim, ze neexistuje neco jinyho/lepsiho. Na ten odkaz mrknu.
A priponu samozrejme mazat nemusis, jsem zase myslel na kdovico, kdyz jsem to psal.
Jsem jen běžný uživatel. Říkejte mi třeba Franta.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #4 kdy: 19 Července 2010, 12:49:32 »
Musis mit nainstalovan wmctrl. Me to funguje ke vseobecne spokojenosti, ale netvrdim, ze neexistuje neco jinyho/lepsiho. Na ten odkaz mrknu.
A priponu samozrejme mazat nemusis, jsem zase myslel na kdovico, kdyz jsem to psal.

Mé řešení je také založeno na wmctrl. Skript sice nepočítá se screenlety, ty já nepoužívám, ale jinak umí spuštět programy bez Compizu, vytvářet k nim i spouštěče na Plochu, které toto zajistí, a nebo jen přepínat mezi Compizem a Metacity, i Metacity v kompozitním režimu. Rozmístění oken ale zatím počítá pouze s plochami v jedné řadě, nicméně v obou wm. Na pomalejších počítačích může být problém s časováním i když jsem se to snažil ošetřit. Dokonalé to není, ale mně to funguje, podle představ.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.