Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Obnova partition  (Přečteno 1818 krát)

skyry

• Návštěvník
Obnova partition
« kdy: 17 Července 2010, 18:27:15 »
Dobré odpoledne,

ségře se povedlo zavirovat si totálně WIN XP a bylo třeba přeinstalovat PC. V PC je jeden disk rozdělený na 2 části a data byla ze systémového disku zálohovaná na datový. Jenže instalačka nechtěla naskočit, jelikož v PC byla prý lepší verze a tím končila a při bootu rovnou z CD nechtěli najít disky. Rozhodla jsem se skusit zformátovat disk přez UBUNTU, který jsem spustila v live verzi. Tam jsem si přez Gparted chtěla zformátovat systémový disk opět na ntfs. Bohužel mi to zahlásilo chybu a disk to nezformátovalo, ale přepsalo ho jako na neznámý. Chtěla jsem z něj vytvořit tedy znovu novou partition ntfs, ale tentokrát se to podělalo celý a zobrazuje se mi jako jeden disk s celkovou velikostí a neznámý. Bojím se s tím něco dělat, abych nesmazala data, co byla zazálohovaná na datovém disku. Win samozřejměn nenajedou a Ubuntu je též nevidí. Můžete mi prosím poradit? stačí alespoň vytáhnout data, ale momentálně nemám redukci z IDE na USB.

Díky za radu.

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
Re: Obnova partition
« Odpověď #1 kdy: 17 Července 2010, 20:51:06 »
Tak nevím, podle popisu soudím že data jsou ztracena >:( Nevím jak se ti to mohlo podařit tímto způsobem. Jedině bych zkusil nabootovat nějakým live, třeba System Rescue Cd a spustit TestDisk a s jeho pomocí partition obnovit.

brutus

• Aktivní člen
  • *
  • sudo do-release-upgrade
« Odpověď #2 kdy: 17 Července 2010, 21:19:29 »
Mne sa raz stalo to iste, skusil som 1 000 000 nastrojov, ale data sa mi nepodarilo obnovit, prajem vele stastia, a radim ti vyskusat utiliti ako test disk a podobne, mzn to tebe pomoze... :-\
Intel core 2 duo, NvidiaGeForce8600GTS, 4GB RAM, (Xubuntu 12.04, SliTaz)
Asus eeePC 1000 HE(Android 4.0.4 x86)

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #3 kdy: 17 Července 2010, 21:27:10 »
Můžete sem prosím poslat screenshot (snímek obrazovky) z gparted? Děkuji.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

skyry

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Července 2010, 11:23:11 »
tak jsem zkoušela a našla jsem Active@ Boot Disk který obsahuje Active@ Partition Recovery a spoustu dalších vychytávek. Projela jsem disk a našlo mi to oba disky i s datama, ale bohužel jsem měla jen demo a to nedokázalo změny uložit na disk. Teď se pokouším sehnat někde plnou verzi nebo něco obdobného. Veškeré problémy co předtím disk dělal mi jeden známý technik přisuzuje tomu, že disk může už být pomalu na odpis a ani bych se tomu nedivila, jelikož u compu se neustále kouří a měnily se už 2 mechaniky, větráčky a grafika... (stejně si nedaj říct, aby tam nekouřili - děs). Ale důležité je, že data tam jsou a nejspíš jen nastala nějaká chybka.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #5 kdy: 18 Července 2010, 14:22:57 »
Ten testdisk jste zkoušela?
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

JohnyN

• Host
« Odpověď #6 kdy: 20 Července 2010, 13:31:39 »
raz mi pomohol platený GetDataBack

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.