Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Částečný kolaps systému Ubuntu 10.04  (Přečteno 953 krát)

Roddney

• Aktivní člen
  • *
Částečný kolaps systému Ubuntu 10.04
« kdy: 20 Července 2010, 13:19:47 »
Zdravím,
včera večer jsem vypnul svoje PC s Ubuntu 10.04 a dnes ráno se mi nadaří ho plně zapnout. Nabíhá bootování a dlouhou dobu čekám než naběhne přihlašovací panel. Po cca 2 minutách se ten panel objeví, ale myš nepracuje. Normálně bych konstatoval, že je něco v nepořádku s myší, ale to nabíhání systému a přihlašovací obrazovky je strašně pomalé, takže soudím, že to bude větší problém. Jednou se mi to u tohoto systému už stalo, ale po restartu to přestalo. Teď jsem už resetoval 3x a nic. Co mám dělat? Jak systém reinstalovat abych nepřišel o data, ale zároveň opravil chybu?
Díky 

JohnyN

• Host
Re: Částečný kolaps systému Ubuntu 10.04
« Odpověď #1 kdy: 20 Července 2010, 13:25:00 »
V prvom rade odzálohovať dáta, napr. cez LiveCD a potom robiť opravy.

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 20 Července 2010, 13:27:50 »
Jj...to právě dělám. Jen nevím jak zálohovat záložky, kde mi systém říká, že na to nemám oprávnění a jak zálohovat poštu v Evolution. Mě se podaří dostat do systému nakonec, ale myš nereaguje. A co potom? Jak to opravit? Je nutný celý formát?? 

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 20 Července 2010, 14:25:04 »
Tak další pozorování ukázalo, že myš je aktivní až po 2 - 3 minutách od naběhnutí přihlašovacího okýnka. Nevím čím to je, takhle z ničeho nic, ale faktem je, že zrovna u mé PC sestavy má problém KMS (Kernel Mode Settings) a bez úpravy, kterou jsem zde na fóru uváděl není možné Ubuntu 10.04 provozovat (aspoň ne s grafickým výkonem). Snad ten problém s KMS bude vyřešen verzí 10.04.01, která by měla vyjít 29. července.

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 21 Července 2010, 12:32:31 »
Přeinstaloval jsem celý systém. Tedy provedl formát. Jenže problém přetrvává. Spustím PC, naběhne grub, tam vyberu Ubuntu, objeví se fialová obrazovka s kurzorem myši. Kurzor myši je úplně nehybný, asi po minutě se mi konečně zobrazí přihlašovací okno. Myš je stále nehybná. Jak jsem zjistil, tak od doby naběhnutí přihlašovací tabulky trvá to přesně 2 minuty, než se myš "odblokuje" a můžu s ní hýbat. Protože nesnáším zírání do prázdna, tak klávesnicí do přihlašovací tabulky doplním údaje a dám enter. A najednou se zobrazí hlášení " Program stále běží: Power Manager neodpovídá. Čeká se na ukončení programu. Přerušení běhu programu může způsobit ztrátu dat" a pak je tam na výběr tlačítko uzamknout obrazovku, zrušit a přesto se odhlásit. V zápětí to zmizí a naběhne hlavní plocha systému. Další obdobný problém jsem objevil u Rhythmboxu. Program spustím a 2 minuty ho nemůžu používat, nelze ovládat. Musím čekat 2 minuty než se sám "odblokuje". Může mi prosím někdo poradit v čem je zakopanej pes?
Díky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.