Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mrznutie,nefunkcnost  (Přečteno 1473 krát)

riko442

• Návštěvník
mrznutie,nefunkcnost
« kdy: 18 Srpna 2010, 20:01:25 »
Ahoj, som v linuxe novy a hned mam problem, ak to patri inde tak prepacte.
Ako prv som si nahodil ubuntu cez Wubi..no blblo mi to, mrzlo, nedali sa presuvat okna a aktivne boli len niektore tlacitka a nesiel internet.Skusil som to teda z Live CD a tam islo vsetko v pohode, internet, nic nemrzlo no proste krasa a tesil som sa.Nahodil som si ho teda "na pevno" a nie cez wubi..no.bohuzial mrzne mi to, nedaju sa presuvat okna,,vsetko je neaktivne.Nejdu mi aktualizacie- dam nainstalovat no neurobi nic, aj ked kliknem na nastavenia tvari sa ze nieco robi..a nevyhodi ziadnu tabulku.Skusal som instalovat drivre pre grafiku ..nepomohlo..Recovery mode mi ide uplne v poriadku, aktualizacie idu, na vsetko reaguje a prakticky vyzera takmer identicky s normalnym modom..Cital som nieco o tom, ze to moze byt mysou(mam USB mys ECG)..to by mohlo byt, ale preco mi to v recovery mode ide normalne a v normalnom uz nie?.
dik

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: mrznutie,nefunkcnost
« Odpověď #1 kdy: 18 Srpna 2010, 20:09:40 »
Recovery mode mi ide uplne v poriadku
Můžeš prosím upřesnit, co myslíš tím "Recovery mode", protože to nevypadá na ten, co znám: viz recovery mode na wiki.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

riko442

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Srpna 2010, 12:29:57 »
V grube mam na vyber normalny ubuntu generic..bla bla..a hned pod tym  to iste len v zatvorke mam (recovery mode)-dalej mi da na vyber ci chcem recovery mode v grafickom prevedeni..a vyzera uplne tak isto ako Normal mode, len ako som si vsimol, vsetky graficke efekty su vypnute..na internete som cital, ze ubuntu ma problemy s USB myskami a udajne sposobuju taketo mrznutia, ale nejde mi do hlavy preco v grafickom recovery mode a cez Live cd mi to ide uplne normalne..Skusal som dokonca preinstalovat ubuntu tym novym 10.04.1 ktory obsahuje vsetky updaty..no tam mi to mrzlo uz v spreivodcovi instalaciou..tak som to vzdal

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #3 kdy: 19 Srpna 2010, 12:46:05 »
Myší to může být, ale je to nepravděpodobné; klidně ale vyzkoušej jinou.
Jakou máš grafickou kartu (co nejpřesněji)?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

riko442

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 19 Srpna 2010, 12:55:08 »
Graficku katu mam ATI HD radeon 3650 512 mb..ak nestaci..mozem pozriet cez nejaky soft
okej.tak toto
Citace
ATI Radeon HD 3600 Series
   GPU   RV635
   ID zariadenia   1002-9598
   Spoločnosť   MSI (1462)
   Technológia   55 nm
   Veľkosť die   118 nm²
   Tranzistorov   378 M
   Dátum výroby   2008
   Podpora DirectX   10.1
   DirectX Shader Model   4.1
   Podpora OpenGL   3.0
   Taktovanie jadra biosu   750.00
   Taktovanie pamäte biosu   801.00
   Ovládač   atiumdag.dll (8.14.10.761)
   Teplota   42 °C
   Napájanie jadra   1.000 V
   Crossfire   Vypnuté
   Verzia BIOS   113-AB49800-100-MI
   ROPs   4
   Shadery   120 unified
   Šírka zbernice   128 Bit
   Pixel Fillrate   0.4 GPixels/s
   Texture Fillrate   0.9 GTexels/s
« Poslední změna: 19 Srpna 2010, 13:47:15 od riko442 »

riko442

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 20 Srpna 2010, 19:10:09 »
Okey..problem vyrieseny.Vyskusal som druhu mysku ktora sa nenapaja cez USB a vsetko ide tak ako ma

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #6 kdy: 20 Srpna 2010, 21:09:30 »
Uz som videl v Linuxe barzco ale toto este nie :D...aby usb mys blbla...no teda...a to mam tyh mysi niekolko...aj ludom co som instaloval Ubuntu tak isla vsetko...myslim hlavne tu mys..je na to nejake vysvetlenie? myslim na to stou mysou...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

riko442

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 21 Srpna 2010, 12:07:30 »
Taktiez ma to zaskocilo.Ocakaval som problemy s hocicim ale s mysou nie.Chcel som skusit format a reinstal.Zo srandy som skusil strcit normalnu nie usb mysku a vsetko v pohode....hned na to som zapojil usb mys a vsetko po starom..Mozno nejaka slabsia podpora pre usb mysky?..neviem..v linuxe som novy a ani neviem ako funguje.Nezostava mi nic ine len investovat par korun do mysky..a to ta myska bola stara, vo windowse mi blba preto som ju vymenil za USB mysku..v linuxe ale isla v poriadku..Ale rozhodne je zaujimave ako jedna myska dokaze "zblbnut" cely system.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #8 kdy: 21 Srpna 2010, 13:03:31 »
neviem.ja som zatial nejako mensiu podporu pre USB mysi nezaznamenal.skor naopak.funguju spolahlivo a funguju hned po zapojeni...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.