Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Záchrana dat na DVD  (Přečteno 1423 krát)

hdraf

• Návštěvník
Záchrana dat na DVD
« kdy: 26 Července 2010, 10:18:00 »
Mám poškrábané DVD a chtěl bych vyzkoušet nějakou aplikaci na záchranu dat poškrábaného DVD(CD).

Existuje něco na linuxu?

Díky

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re: Záchrana dat na DVD
« Odpověď #1 kdy: 26 Července 2010, 10:29:05 »
Nejlepší je pomazat CD/DVD zubní pastou (nejraději nějakou bílou brusnou) a vlhkým kapesníkem vybrousit krouživými pohyby. Spíš déle, než silou. Ideální je brousit celé televizní noviny. 80% CD/DVD jsem takto zachránil...

Když tam zůstanou větší matné plochy a CD opět nelze přečíst, je možno tyto plochy namastit a znovu otřít dosucha kapesníkem.

Zkusit DVD číst na starší mechanice, která není vypalovačka.

Více šancí je na velké mechanice, ne na notebookové.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 26 Července 2010, 11:06:44 »
Aplikace na linuxu asi ne - nevim, jak by se daly skrabance vyresit softwarove, ale existuje na to masinka, ktera disk prebrousi a prelesti. (pokud mas jen jeden disk, ktery by potreboval srovnat, zajdi do dvd-pujcovny a za jisty poplatek ti to prelesti)
Pokud bys chtel doma lestit vice disku, zkus strejdu guugla, at najde neco o "CD/DVD Scratch repair kit" - jde jen o trochu profesionalnejsi pristup se zubni pastou.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #3 kdy: 26 Července 2010, 11:10:55 »
Kity jsem vyzkoušel už tři a nejvíce se mi osvědčilo broušení pastou 20 minut. :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.