Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace na notebook s bootováním pouze z HDD nebo diskety [vyřešeno]  (Přečteno 1174 krát)

catina

• Návštěvník
Zdravím,
potřeboval bych malou pomoc, s Ubuntu mám zkušenosti s bootováním z LiveCD apod. Dostal se mi, ale do ruky starší notebook, kam bych chtěl instalovat plnohodnotný systém a ne jen bootovat. Lze bootovat pouze z HDD nebo diskety. Vyzkoušel jsem různé návody, např. i boot přes proxy disketu a přesměrování na USB, ale také bez úspěchu.

Vyzkoušel jsem instalaci přehozením HDD do externího rámečku a instalaci z jiného počítači. Zavedl se mi však grub na disk toho druhého počítače, kde mám WIN XP. Ten jsem opravil, takže chci provést znovu instalaci, ale  nenašel jsem možnost jak zavézt zavaděč na onen externí disk při instalaci - stím bych potřeboval pomoci.

Snad nezavádím duplicitu, ale podobný problém jsem zde moc nenašel - max. mě napadlo při instalaci v tom druhém počítači při instalaci odstranit HDD, ale nevím zda to je zrovna korektní postup.

Síťová instalace nepřipadá v úvahu z důvodu, že síťová karta je externí do USB (takže boot zase neni možný). Wubi instalater z win (na tom booku 98 SE) se nechce spustit. Takže možnost instalovat z jiného počítače mi připadá jako jediná shůdná možnost.
« Poslední změna: 30 Července 2010, 02:58:31 od Anna Taliánová »

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Instalace na book s bootovaním pouze z HDD nebo diskety
« Odpověď #1 kdy: 27 Července 2010, 17:28:07 »
nenašel jsem možnost jak zavézt zavaděč na onen externí disk při instalaci
Při instalaci zvol v kroku 8 tlačítko Pokročilé a nastav tam disk, na který se Grub má nahrát.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

catina

• Návštěvník
Re: Instalace na book s bootovaním pouze z HDD nebo diskety
« Odpověď #2 kdy: 27 Července 2010, 22:21:28 »
Výborně, funguje. Děkuji za přesnou odpověď. Takhle slepě jsem si dlouho nepřipadal. Nakonec zvoleno Xubuntu s tím, že jde přeci jen o starší stroj a chci mu co nejvíce ulehčit :)
« Poslední změna: 30 Července 2010, 02:58:08 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.