Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozlíšenie textového režimu, Wifi WPA2, USB porty, Ubuntu 10.04  (Přečteno 861 krát)

Router

• Návštěvník
Nedávno som nainštaloval ubuntu 10.04 a pár vecí ktoré v 9.10 išli bez  problémov. Zatiaľ som ich sám nevyriešil tak možno sa nájde niekto čo pomôže.
Jedná sa o novú inštaláciu.

Textový režim mi funguje len pri 640x480, v 9.10 mi ho išlo cez startup manager nastaviť na 1024x768 čo je natívne rozlíšenie tohoto notebooku. Lenže v 10.04 sa po zmene nezobrazí boot logo a po štarte systému keď prepnem na textový tak obraz je tam asi 2x vidno a plikajú tam pásy a rôzne "nepodarky".

Dosť často sa stáva, že systém nerozpoznáva usb zariadenia pripojené za behu systému. Keď pripojím napríklad myš tak funguje až po reštarte. Tento problém som v starších verziách nemal.

Posledný problém je wifi karta do mini pci slotu. V dobe keď som používal 9.10 som ju ešte nemal takže nvm ako by tam šla. Systém ju pri inštalácii nerozpoznal a výrobca poskytoval driver len na windows. Stiahol som ho a rozbalil inštalačku aby som sa dostal po súbor .inf. Ten som dal do Ndiswrapper a wifina funguje, ale keď je sieť zabezpečená s WPA2 donekonečna sa pripája, ale keď len WPA alebo bez zabezpečenia funguje.

Router

• Návštěvník
Re: Rozlíšenie textového režimu, Wifi WPA2, USB porty, Ubuntu 10.04
« Odpověď #1 kdy: 28 Července 2010, 11:53:47 »
tak som sa vratil k 9.10, to rozlisenie tu funguje aj klasicky vga= kodom, usb nemaju problem a wifi karta funguje hned po instalacii aj s wpa2 a nemusel som pouzit ani ndiswrapper

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.