Doplňuji ke dni 27. července 2010.
Spravuji kompy asi 30ti uživatelům MS-Windows XX. XX tam píši důvodně.
Zjistil jsem, že při přechodu ve firmě (postupná obměna nákupem nového HW s OEM) z XP na Vista či 7, tak pro normálního uživatele je to stejná hrůza, jako přechod na jiný operační systém (Apple, distro-Linux ...) 
Řvou, že na nové kompy chtějí zpět XP. 
Tomu se celkem nedivím ..Win 7 hodně lidí chválí, hodně lidí na ně nadává ..mně např v sedmičkách nefunguje tiskárna, ovladače jsem našel jen jako "add-modul", s čímž jsem si teda dost dobře neporadil. Klasické ovladače ani na stránkách výrobců prostě nejsou. Na XP vše ok. Když widle, tak XP, ale beztak to mám jen jako pozadí pro hry.
Linux, no...když jsem před dvěma lety rozjel mou tehda ještě pořádně nepodporovanou ATInu, kdy jsem musel anglicky přelouskat čtyři A4-ky, abych rozchodil blbou 3D akceleraci, na kterou jsem se tolik těšil, tak jsem byl šťastný jak nikdy...přitom na WIN je to samozřejmost (pochopitelně díky ovladačům, které jsou na win vydávány).
Současnost: Bez linuxu ani ránu

Subjektivní názor je ten, že linuxové aplikace pod linuxem běží stabilněji, než win aplikace pod windows. Např teď, blbý qip, nechápu, proč jednou se mi ikonka v Tray zobrazí, jindy ne..a když se nezobrazí, nevím jak ji tam bez restartu nahodit. Dále záseky klávesnice (na jiných dvou kompech - kámošovém a pracovním), dále nainstaluju program a zjistím, že nejde spustit bez nějaké další aplikace, která ji chybí (v lnuxu nainstaluju a funguje).
Je to o tom, kdo má jaké štěstí na železo...já se asi osobně ještě nesetkal s kompem, který bych pod linuxem (konkrétně Ubuntu) nezprovoznil. A pokud mi po instalaci běží veškerý hardware, tak pak už je to jen otázka přizpůsobení k obrazu svému, což ve widlích díky omezeným možnostem nejde. Mám za to, že pokud je člověk soudný, i Bill Gates musí uznat, že linux je prostě o nějaký ten level výš.
Win si udělal jméno, má obrovskou podporu, je nejrozšířenějším systémem na světě, ale to neznamená, že je taky nejlepší