Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zprovoznění USB portu ve win XP ve VirtualBoxu  (Přečteno 1967 krát)

ondraL

• Návštěvník
Zprovoznění USB portu ve win XP ve VirtualBoxu
« kdy: 10 Srpna 2010, 17:28:57 »
Zdravím,

i po přečtení manuálu k virtualboxu se mi nepodařilo rozchodit ve win XP nainstalovaném přes VBox USB porty.
Nastavení, které jsem vyrobil podle toho manuálu je na obrázku. Nevíte někdo co na tom je špatně..? Při spuštění těch XP to sice žádnou chybu nevyhodí, ale ať připojuju flashku do jakéhokoli portu, v nabídce ve VBoxu v okně, kde jsou ty XP spuštěný, to nic nenajde:
v nabídce Zařízení > USB zařízení je jen <žádná dostupná zařízení> ...

Dočetl jsem se také, že by měl uživatel, který ten virtualbox spouští, být ve skupině vboxusers, aby ty porty fungovaly. Myslel jsem tedy, že to bude tím, ale když chci uživatele přidat do té skupiny, napíše to, že skupina neexistuje ;D. I když se podle toho manuálu má vytvořit při inastalaci Vboxu.

Díky za rady.

[attachment deleted by admin]

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Zprovoznění USB portu ve win XP ve VirtualBoxu
« Odpověď #1 kdy: 10 Srpna 2010, 17:49:11 »
Nemáš náhodou Virtualbox OSE, že ne? Tam totiž podpora usb (prý) chybí, jak píšou na http://wiki.ubuntu.cz/VirtualBox.
Sorry, ale z obrázku to nepoznám, páč nevím, jestli OSE vypadá stejně nebo jinak než Sun.

ondraL

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Srpna 2010, 11:04:20 »
Díky no ;D to bude ono. Vidim, že příště se budu spoléhat jen na wiki tady na stránkách a na nějaké návody od programů se vykašlu. V angličtine sem ho louskal takovou dobu, ale takhle základní věc, jokože je víc verzí a ne všechny USB porty podporujou, se tam člověk nedočte... Projedu ten návod z odkazu a myslim, že potom by to mělo být tedy bez problému. Ještě jednou díky.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #3 kdy: 11 Srpna 2010, 11:32:39 »
Tím, že vždycky začneš Wiki, nic nepokazíš :-)

ondraL

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Srpna 2010, 18:44:09 »
Tak sem nainstaloval VBox z těch oficiálních stránek podle návodu a vše funguje jak má. I ta skupina vboxusers se vytvořila, a když sem do ní uživatele přidal, usb porty se hned rozběhly:)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #5 kdy: 11 Srpna 2010, 19:01:33 »
No vida :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.