Ahoj,
ačkoliv dotaz nesměřuje přímo na Ubuntu, snad mi bude zodpovězen. Na plně aktuálních 10.04 mám Virtual box s Windows XP Media Center. Problém je, jak už název tématu napovídá, s internetem. Popíši v bodech celou historii, jak to s internetem u mě bylo, protože by to mohlo pomoct.
- První instalace XPček byla Home edition. Tam vše fungovalo dokonale po nastavení NAT - PCnet-FAST III (Am79C973) - Kabel připojen (MAC adresa generovaná automaticky). V ovladačích ve windowsů mi to u síťové karty hlásilo správně nainstalovaný ovladač AMD PCNET Family PCI Ethernet Adapter. Tuto instalaci jsem musel z několika důvodů smazat (nechci rozebírat).
- Druhá instalace byla XP Professional, ovšem velmi osekaných skrzeva nLite. Tady nebyl ani ten ovladač a internet vůbec nešel. Mimochodem nešel ani potom, co jsem kartu nastavil na INTEL PRO/1000 MT Server (nebo destkop, teď si nejsem jist) 82545 EM a doinstaloval tomu ovladače (tak to fungovalo u tohohle systému kamarádovi).
- Třetí instalace jsou XP Media Center, kde mám naprosto stejné nastavení síťové karty jako u Home edition, ovladač to hlásí stejný a v pořádku, ale internet prostě nejde, ačkolic je to s Home vše stejný.
Problém tedy je, jak rozchodit net pod aktuálníma Media center
Pár technických dodatků na konec:
- Stroj je notebook HP Compaq 6730s
- Nemám připojené žádné USB
- Mám nainstalované přídavky pro hosta
- Browser je IE 6 (jiný jsem zatím neinstaloval)