Zdravím.
Včera jsem z CD nainstaloval Ubuntu 10.04 32b, disk je rozdělen na 5 oddílů: 1) Zavaděč Win7 2) Win7 3) Ubuntu / 4)Ubuntu /home 5)SWAP.
1 a 2 oddíl jsou NTFS, 3 a 4 oddíl jsou naformátovány na Ext4. Co se týče HW, viz popis dole.
Nějakou dobu (pár hodin) fungoval PC bez problému. Provedl jsem standardní aktualizaci pomocí Update manageru, doinstaloval několik aplikací (včetně Javy, Flash pluginu, CONKY, nějakých těch programů), nastavil pár efektů v Compizu.
Pak se mi jednou při spuštění objevila hláška:
udevd-work[294]: open /dev/null failed: No such file or directoryChvíli si tam seděla a pak počítač najel k přihlašovací obrazovce.
Několikrát po téhle hlášce se ještě objevilo
^[[24~Několikrát se opakovalo, jednou dokonce zaplnilo celou obrazovku

Trochu sem googlil a co jsem našel, tak byly názory, že pokud to nedělá jiné problémy, tak si toho nemusí člověk všímat. No dobře, jiné problémy to nedělalo.
Pak mi při normálním používání (mezi tím byl počítač několikrát vypnut a hláška se několikrát zopakovala, ne však vždy) prostě spadlo grafické rozhraní, obrazovka zčernala a objevil se jen blikající kurzor. Počítač zareagoval až na Ctrl+Alt+Del, to se pak vypnul. Při startu už byl problém ovšem větší, hodilo to hlášku:
fsck from util-linux-ng 2.17.2
fsck from util-linux-ng 2.17.2
/dev/sda3: clean, 167031/2445984 files, 1167721/9764864 blocks
/dev/sda5: clean, 7363/3662848 files, 1614741/14648064 blocksA to se opakovalo pořád dokola. Když se to objevilo poprvé, tak to po chvíli přestalo a najela přihlašovací obrazovka.
Když se to objevilo podruhé (o několik startů později (včera večer)), již se přes tohle počítač k přihlašovací obrazovce nedostal. Dnes ráno se situace opakovala ale po několika násobném zmáčknutí enteru se přece jen počítač k Log-inu dostal.

Při zapínání se mi také jednou objevila hláška:
[6.588769] sd 4:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
O tom jsem zjistil jenom tolik, že to prý není chyba, jenom bug, a že se objevoval po aktualizaci v Ubuntu 8.10

A poslední hláška, kterou mě můj ntb poctil, byla:
[933.7******] end_request: I/O error, dev sr0, sector 4974**
* místo hvězdiček se čísla neustále měnily, nikdy nebyly stejné
O tomhle jsem našel, že se to vyskytuje, když je HDD a CD-ROM připojený na stejný IDE kabel, někdo jiný zase tvrdil že to vypadá na problém mohterboardu neb RAM.

Pokud jste si to přečetli až sem, děkuji.
Budu rád za jakékoliv rady, nápady, atd.