Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: autohide panelu a skrytí title baru  (Přečteno 2265 krát)

f-m

• Návštěvník
autohide panelu a skrytí title baru
« kdy: 17 Června 2010, 22:07:48 »
Zdravím,
prošel jsem toto fórům, prohledal google a nikde nic, co by mi pomohlo.

1) potřebuji nastavit dolní a popřípadě i horní panel tak, aby se automaticky skryl a po najetí myši zobrazil. Toto samozřejmě není problém a stačí to nastavit v menu po kliknutí pravým na panel.
Já bych ale potřeboval, aby se mi na ploše tento panel zobrazoval. Tzn. že na ploše půjde vidět jako normálně, ale když si třeba maximalizuji firefox tak bude normálně skrytý. (něco podobného jako to má myslím dock Cairo)

2) potřbuji hlavně pro operu skrýt title bar (to záhlaví okna s titulkem). Něco jako to má opera (i chrome) pod windows.
http://aiphee.tym.cz/opera_10.5_RC_windows_xp.jpg

Nevadilo by mi moc ani kdyby to bylo pro všechny aplikace.

Na toto je sice na netu návod, ale je třeba doinstalovat nějakou dodatečnou aplikaci.
Nejde to nějak ponastavit, aby to šlo bez instalování nějakých dalších aplikací do ubuntu?
Zatím s ubuntu začínám a nerad instaluji něco moc navíc z neoficiálních repozitářů nebo zdrojů. Raději bych něco bezpečnějšího.

!!! Jde mi o to, aby obě tato nastavení šla provést bez doinstalování dalších aplikací, jestli je to možné někde nastavit v systému, nebo nějakém konfiguráku !!!

Díky.

pacholik

• Závislák
Re: autohide panelu a skrytí title baru
« Odpověď #1 kdy: 17 Června 2010, 22:51:04 »
1) netušim, xfce4-panel to umí :P

2) jestli používáš compiz tak se do dá pěkně naklikat v CompizConfig Settings Manager (ccsm) - Window Decoration

jestli ne tak
  • stáhni devilspie,
  • vytvoř soubor .devilspie/opera.ds s textem
Kód: [Vybrat]
(if
(is (window_class) "Opera")
(begin
(undecorate)
)
)
  • nastav ať se devilspie spouští po každém startu

f-m

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Června 2010, 06:48:16 »
díky. Jenže bylo by nejlepší jak jsem psal:

Citace
Nejde to nějak ponastavit, aby to šlo bez instalování nějakých dalších aplikací do ubuntu?
Zatím s ubuntu začínám a nerad instaluji něco moc navíc z neoficiálních repozitářů nebo zdrojů. Raději bych něco bezpečnějšího.

!!! Jde mi o to, aby obě tato nastavení šla provést bez doinstalování dalších aplikací, jestli je to možné někde nastavit v systému, nebo nějakém konfiguráku !!!

pacholik

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 18 Června 2010, 14:10:22 »
Tobě se člověk nezavděčí :D
Takže předpokládám, že používáš metacity. Pokud to de tak to najdeš v manuálový stránce
man metacity
Taky by to mohlo jít tak, že si vytvoříš prázdný téma. U mě je to tak že si vytvořim prázdněj soubor
~/.themes/moje_zbytečný_téma/xfwm4/themercu tebe to bude obdobný

Werner

• Návštěvník
seznam oken
« Odpověď #4 kdy: 30 Září 2010, 21:59:03 »
Zdravím,

tohle sem tak docela nepatří, takže se za to předem omlouvám...navíc je to v zásadě banalita...Jak mám, v Cairo dock vypnout SEZNAM OKEN. Rád bych zde měl pouze spouštěče. V konfiguraci jsem to nenašel nebo jsem to musel 10x přehlédnout.

Díky

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re: seznam oken
« Odpověď #5 kdy: 01 Října 2010, 09:45:02 »
Zdravím,

tohle sem tak docela nepatří, takže se za to předem omlouvám...navíc je to v zásadě banalita...Jak mám, v Cairo dock vypnout SEZNAM OKEN. Rád bych zde měl pouze spouštěče. V konfiguraci jsem to nenašel nebo jsem to musel 10x přehlédnout.

Díky

To jsi přehlédl, je to v Lišta aplikací, hned první řádek. Pokud si přidáš repozitář Cairo-dock týmu s nejnovější verzí, budeš mít základ nastavení již přeložený do češtiny, včetně kontextové nápovědy. Za případné závady v překladu pak můžeš nadávat přímo mně ;) K pluginům jsem se bohužel ještě nedostal..

sudo add-apt-repository ppa:cairo-dock-team/weekly

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.