Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace Ubuntu na Fujitsu Siemens Amilo Pro V3505 [vyřešeno]  (Přečteno 5212 krát)

Lurk

• Návštěvník
Zdravim, mam problem s instalaci na Fujitsu Siemens Amilo Pro v3505. Vzdy kdyz chci nainstalovat ubuntu na notebook, tak mi to behem instalace zamrzne, jeste nikdy se mi nepodarila dokoncit, nejdal jsem byl asi na 52% a nejmin i na 1% :). Instalaci jsem zkousel z live CD (ubuntu-6.10-desktop-i386.iso). CD jsem kontroloval a je v poradku tak nevim cim by to mohlo byt. Jeste pred Ubuntu jsem si nainstaloval WinXP (home), ale instalaci jsem zkousel i bez toho, aniz bych je tam mel a taky to zamrzavalo. HD rozdeluju a formatuju na 10GB pro widle (NTFS), 35GB jako Fat32, 1 GB na swap a zbytek (asi 10-11GB) jako ext3.
Dal uz nevim co bych mohl jeste napsat, pokud jeste budete chtit neco vedet, tak to doplnim, bojim se totiz, jestli neni mozne, ze mam neco s hw...
« Poslední změna: 13 Prosince 2007, 22:43:53 od Anna Taliánová »

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
instalace ubuntu na FS V3505
« Odpověď #1 kdy: 16 Prosince 2006, 01:36:18 »
Tenhle notebook by nemel mit problem s instalaci Ubuntu, viz. http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3756 Problem byl jen s vestavenou wifi kartou.

university

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Prosince 2006, 03:46:30 »
Citace: Lurk
bojim se totiz, jestli neni mozne, ze mam neco s hw...
Priznavam, ze se mi neco podobneho stavalo bezne - u (stareho) HP Omnibook 6000 tak ctyrikrat (s Xubuntu 6.06 i 6.10), u jednoho noveho Asusu (typ uz si nepamatuju) i u meho Amilo Pa1510 s ruznymi verzemi Ubuntu (Xubuntu 6.06  i386, Xubuntu 6.10 amd64, Ubuntu 6.10 amd64..) Vzdycky jsem to nakonec nainstaloval, ale obcas az na nekolikaty pokus...

Taky by me zajimalo, cim to muze byt:)
kvůli Linuxu už ani nespím:)

Lurk

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Prosince 2006, 11:02:55 »
tak hotovo, instalace se zdarila bez jedineho zamrznuti s timto CD ubuntu-6.10-alternate-i386.iso.
Jeste by me zajimalo jak je to s ovladacema na hw, jestli je mam nainstalovat pod win, nebo pod linuxem. Pod win mi totiz nejaky hw nefunguje (zvuk, wifi atp. ..jeste jsem je tam radsi nedaval) a pod linuxem jeste nevim jak to zjistit :)
« Poslední změna: 13 Prosince 2007, 22:44:39 od Anna Taliánová »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 16 Prosince 2006, 11:09:55 »
Jeste by me zajimalo jak je to s ovladacema na hw, jestli je mam nainstalovat pod win, nebo pod linuxem. Pod win mi totiz nejaky hw nefunguje (zvuk, wifi atp..jeste jsem je tam radsi nedaval) a pod linuxem jeste nevim jak to zjistit :)
Dotaz jsem absolutně nepochopil - proč byste instaloval ovladače pod windows, když je potřebujete v linuxu?!? Asi by bylo vhodné napsat CO vám nefunguje a o jaký hw se jedná.

Lurk

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Prosince 2006, 11:37:03 »
Citace: vojtech.t
Jeste by me zajimalo jak je to s ovladacema na hw, jestli je mam nainstalovat pod win, nebo pod linuxem. Pod win mi totiz nejaky hw nefunguje (zvuk, wifi atp..jeste jsem je tam radsi nedaval) a pod linuxem jeste nevim jak to zjistit :)
Dotaz jsem absolutně nepochopil - proč byste instaloval ovladače pod windows, když je potřebujete v linuxu?!? Asi by bylo vhodné napsat CO vám nefunguje a o jaký hw se jedná.
no s Linuxem teprve zacinam a jde mi o to, ze kdyz se vyskytne nejaky problem, ktery v danou chvili nebudu mit cas resit, tak abych mohl rebootnout do widli a udelat to tam. Ted mi napriklad ve win nejdou zarizeni, na ktere mam ovladace na CD (tj video adapter, sitovy adapter, wifi atd...). A v linuxu jeste nevim, ja poznat, co mi tam nejde (chtel bych vedet kde je neco jako spravce zarizeni).

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #6 kdy: 16 Prosince 2006, 12:08:18 »
Citace: vojtech.t
no s Linuxem teprve zacinam a jde mi o to, ze kdyz se vyskytne nejaky problem, ktery v danou chvili nebudu mit cas resit, tak abych mohl rebootnout do widli a udelat to tam. Ted mi napriklad ve win nejdou zarizeni, na ktere mam ovladace na CD (tj video adapter, sitovy adapter, wifi atd...). A v linuxu jeste nevim, ja poznat, co mi tam nejde (chtel bych vedet kde je neco jako spravce zarizeni).
Pořád nechápu o co vám jde, asi jsem dementní, ale vážně nevím. Co vám brání se tedy v tomto případě rebootovat do widlí a tam normáně pracovat (to, že vám tam nejde nějaký hw je sice smutné, ale s tím vám tu moc lidí neporadí).
Něco jako grafický správce zařízení v ubuntu někde bude, zkuste hledat v nabídce (Systém), jestli je všechen hw správně rozpoznán zjistíte příkazem "sudo lshw" - objeví se vám výpis všech hw zařízení.

Lurk

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 16 Prosince 2006, 17:28:49 »
Dementni ne, spis blbe popisuji problem ;). Jde mi o to, jestli kdyz ty ovladace nainstaluji pod win, tak jestli si tim nerozhodim neco v linuxu...

fastsnail

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 16 Prosince 2006, 17:49:31 »
Ne, to si opravdu nic nerozhodíte :-)
ARCH Linux na desktopu:
Chieftec LBX-02B-B-B-400W, Asus P5B-VM, Intel Core2Duo 6320, 2x512MB Geil, 250GB Seagate, nVidia 7300GS, Samsung 225BW (22" 1680x1050)
 UBUNTU Studio 8.04 (HH) na notebooku: Lenovo ThinkPad R61; 15,4" WSXGA+ (1680x1050); nVidia Quadro NVS 140M

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #9 kdy: 17 Prosince 2006, 18:02:08 »
Dementni ne, spis blbe popisuji problem ;). Jde mi o to, jestli kdyz ty ovladace nainstaluji pod win, tak jestli si tim nerozhodim neco v linuxu...
Na 100 (a více) procent nikoli.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.