Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: matroska  (Přečteno 2555 krát)

Juri1990

• Aktivní člen
  • *
matroska
« kdy: 18 Září 2010, 22:16:36 »
Zdravím, viete mi poradiť ako nainštalovať tieto codecky "libebml v1.0.0 + libmatroska v1.0.0" lebo ich mám, ale staršie verzie. Konkrétne mám 3 filmy v hd, 2 mi idú plynule, no jeden trhá(na konkrétnych miestach) a hľadám chybu. Našiel som toto, no neviem ako sa to inštaluje.
http://dl.matroska.org/downloads/libebml/
http://dl.matroska.org/downloads/libmatroska/
V linuxe som úplný zelenáč, tak na mňa zľahka jak na debila :D

Miloslav Škrha

• Aktivní člen
  • *
  • Hus na pravdu brus!
    • Sedačky rychle
Re: matroska
« Odpověď #1 kdy: 29 Září 2010, 19:42:49 »
Jaký používáš přehrávač? Zkošel jsi VLC player?

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 04 Října 2010, 18:21:24 »
Mam podobný problém v Ubutnu se mi film v HD 720 trhá ale pokud se přepnu do WIN 7 tak to jede plynule co stim.
V obouch mám VLC to nejnovější.
System Sepron  3100+ 2GB pamět ATI HD 3650 AGP UBUNTU 10.4.
 poradí někdo?
 je to fakt na pytel už takle se přepinam na hry ale pokud k tomu přidám film je lepši už smazat Linux a nechat si jen WIN7.

Robert

Zdravím, viete mi poradiť ako nainštalovať tieto codecky "libebml v1.0.0 + libmatroska v1.0.0" lebo ich mám, ale staršie verzie. Konkrétne mám 3 filmy v hd, 2 mi idú plynule, no jeden trhá(na konkrétnych miestach) a hľadám chybu. Našiel som toto, no neviem ako sa to inštaluje.
http://dl.matroska.org/downloads/libebml/
http://dl.matroska.org/downloads/libmatroska/

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 04 Října 2010, 20:47:43 »
Matroška není kodek, nejančete. Matroška je kontejner. A v jako takovém jsou obsaženy streamy. Buď zvukový nebo obrazový anebo oba najednou. Důležité je jaký kodek je použit na kódování obrazu či zvuku. Ve vašem případě jde o obraz. Je to HD, jak píšete, takže nejspíše stream o vysokém bitratu. Pokud máte poslední verzi Ubu a film vám jede jak obraz tak i zvuk, tak z obecného pohledu jste kompletně vybavení. Máte problém jinde. A to v nastavení grafiky. Pokud používáte jako grafiku ATI HD BLablabla, tak si nastavte v xorg.conf driver radeon a ten musíte mít instalován. Jmenuje se xserver-xorg-video-radeon. No a zbytek je na vás. To už musíte zvládnout  ;)
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 14 Října 2010, 20:16:40 »
Ať dělám co dělám nemůžu to změnit, můžu poprosit o nějaké detailní postup.

Robert

Matroška není kodek, nejančete. Matroška je kontejner. A v jako takovém jsou obsaženy streamy. Buď zvukový nebo obrazový anebo oba najednou. Důležité je jaký kodek je použit na kódování obrazu či zvuku. Ve vašem případě jde o obraz. Je to HD, jak píšete, takže nejspíše stream o vysokém bitratu. Pokud máte poslední verzi Ubu a film vám jede jak obraz tak i zvuk, tak z obecného pohledu jste kompletně vybavení. Máte problém jinde. A to v nastavení grafiky. Pokud používáte jako grafiku ATI HD BLablabla, tak si nastavte v xorg.conf driver radeon a ten musíte mít instalován. Jmenuje se xserver-xorg-video-radeon. No a zbytek je na vás. To už musíte zvládnout  ;)

Miloslav Škrha

• Aktivní člen
  • *
  • Hus na pravdu brus!
    • Sedačky rychle
« Odpověď #5 kdy: 14 Října 2010, 21:33:56 »
Tak u mě se cuká nejen HD video, ale každé video, ale pouze ve VLC playeru (resp. kombinace VLC a ATI HD3400), zkoušel jsem všechno možné, ale smolík. Koukal jsem i na nahlášené bugy a stěžuje si na problémy VLC + Maverick víc vlastníků ATI, leč řešení sem nenašel žádné. Na normální přehrávání používám Totem a na streamy Gnome media player, který jede na xine.

No pokud by něco někoho napadlo budu rád, protože VLC považuju za nej přehrávač a dost mě to se..  ;D

Ještě poznámka: Se svobodným ovladačem se video ve VLC necuká, ale bohužel svobodný ovladač má oproti nesvobodný +1/3 spotřeby což u notebooku nezkousnu.

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 17 Října 2010, 08:54:15 »
Tak nakonec vyzkoušeno, ale bohužel nemůžu tento postup doporučit protože po přepnutí dojde k zhoršení filmy už nejedou skoro vůbec.

Robert

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.