Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: IP kamera  (Přečteno 2076 krát)

bryan102

• Návštěvník
IP kamera
« kdy: 17 Října 2010, 15:27:06 »
Zdravím,

mám takový dotaz - mam nainstalovaný ubuntu server s verejnou ip, abych se mohl na nej dostat z venci. Ve stejne siti mi bezi IP kamera na nake adrese. Otazka: je mozny, kdyz se prihlasim na prikazovy radek serveru, abych si nakym prikazem otevrel v mem NB obraz kamery ? Vim, ze to spis patri do scifi-filmu,, ale dekuji za odpoved.

M.

RNA

• Stálý člen
  • **
Re: IP kamera
« Odpověď #1 kdy: 17 Října 2010, 23:19:20 »
Jak máte tu síť připojenou do internetu? Přes nějaký „krabičkový” router, nebo má ten váš stroj s Ubuntu dvě síťovky a funguje jako router? Tak či tak, není to vůbec problém. V prvním případě nastavíte NAT na té krabičce, ve druhém v routovací tabulce Ubuntu.
Pokud obrázky z té kamery nejsou určeny pro veřejnost  :P , tak bych to radši řešil přes VPN.

Mimochodem, .....mam nainstalovaný ubuntu server s verejnou ip, abych se mohl na nej dostat z venci. .....
na to nepotřebujete nezbytně server s veřejnou IP, stačí na routeru nastavit NAT na patřičné porty a vůbec nejlépe pouze jeden port a to na VPN.  :)
A vůbec, ...Ve stejne siti mi bezi .....  co myslíte to „stejnou sítí”? Ta kamera nemá veřejnou IP, že ne? Tedy máte za routerem nejakou lokálné síť. A chcete se do ní dostat z venku? Tak jak jsem napsal, ideální řešení, z hlediska zabezpečení je VPN, ale samozřejmě můžete nadstavit NAT jen na tu kameru (také jsem to tak nějakou dobu provozoval, když jsem si ze služební cesty v zahraničí hlídal, co se děje v mém prázdném bytě)

bryan102

• Návštěvník
Re: IP kamera
« Odpověď #2 kdy: 19 Října 2010, 13:50:10 »
Dobrý den,

děkuji za odpověd. Do internetu jsem připojen přes Wifi. Doma mi bezi ubuntu server. Mam verejnou IP s otevrenymi porty pro pristup na ten server - telnet a ftp - takze se z internetu domu na server dostanu. Doma mi bezi IP kamera ( ve stejnem rozsahu ). Napadla me blbost - kdybych si v praci sednul s notebookem,pres telnet se pripojil na serverm domu - coz mi jde - tak pres prikazovy radek pomoci nakeho prikazu je mozne, otevrit si online obraz te kamery? ve windows proste treba aby se mi pustil ,,prehravac,, a videl jsem online obraz ?

Lze to vyresit, ze si pustim ven kameru treba, kouknu primo na ni, nebo si necham posilat fotky,, vsechno ok. - spis, zda jde ta ,,machrovinka,, ze napisu nakej prikaz v telnetu a otevre se mi oknos videjkem, kde budu mit online kameru, ktera mi neco snima.. nechal jsem se unest asi filmy :-)

M.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.