Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Grafický bug  (Přečteno 1264 krát)

snakeeater_stbk

• Návštěvník
Grafický bug
« kdy: 30 Října 2010, 12:39:40 »
Zdravim,
je mozne, ze se to tu uz nekde resilo, ale vazne nevim, pod cim to mam hledat... Cas od casu mi v 10.10 zamrzne cast grafiky a zustane na obrazovce... Pro lepsi pochopeni prikladam obrazek.

Predpokladam, ze to je proste bug systemu, takze tomu asi zamezi nepujde. Nemohli byste mi ale poradit, jak se toho zbavit?

Mám notebook HP Pavilion 6565el
Paměť: 2 GB
Procesor: AMD Turion(tm) 64 Mobile Technology MK-36
Grafiku zrovna nevim jak ted zjistit, pac si nepamatuju co mam. Nj, jsem lama

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 30 Října 2010, 16:11:17 od snakeeater_stbk »

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re: Grafický bug
« Odpověď #1 kdy: 30 Října 2010, 14:22:00 »
Jééé tohle mi dělaly XP  ;D
Spíš mrknout co máš za HW. Možná špatná grafika. Možná špatná RAM. Třeba špatné ovladače. Dělá ti to i při vypnutých efektech ?
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

snakeeater_stbk

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Října 2010, 16:11:01 »
u xp jsem to taky zazil, ale tady mi to dela vazne casto :/
zapomnel jsem dodat co mam za hardware, tak to editnu do prvniho prispevku...

jinak jaky efekty mam zkusit vypnout? a jak toho docilim?

jinak vsiml jsem si, ze ten ramecek, ve kterym se mi objevuje ten bug se "aktualizuje"... kdyz si otevru napr. menu Systém a pak ho zavru, tak to menu zustane otiskly v tom ramecku :)))

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 30 Října 2010, 20:08:43 »
Vypnout efekty vzhledu,je to v Systém-Předvolby-Vzhled na poslední záložce

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #4 kdy: 31 Října 2010, 02:33:29 »
snakeeater_stbk napsal: Cas od casu mi v 10.10 zamrzne cast grafiky a zustane na obrazovce...

Dělá to běžně při použití ovladačů Nouveau a zapnutém kompozitoru. Buď se rozloučit i se základními efekty nebo změnit ovladače GK. Notebook HP Pavilion 6565EL má pravděpodobně následující grafiku: http://www.nvidia.com/object/geforce_8400M.html

Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #5 kdy: 31 Října 2010, 07:25:08 »
snakeeater_stbk napsal: Cas od casu mi v 10.10 zamrzne cast grafiky a zustane na obrazovce...
Dělá to běžně při použití ovladačů Nouveau a zapnutém kompozitoru. Buď se rozloučit i se základními efekty nebo změnit ovladače GK. Notebook HP Pavilion 6565EL má pravděpodobně následující grafiku: http://www.nvidia.com/object/geforce_8400M.html
Dělá to i mě a nějak jsem si zvykl. Používám proprietální AMD/ATI ovladače, verze Catalyst 10.7, GK ATI Mobility Radeon HD 4330, zapnuté mám pouze kompozitní funkce u Metacity. Je zajímavé, že při zapnutém Compizu, tj. plné efekty, se mi tohle nestává  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #6 kdy: 01 Listopadu 2010, 02:10:16 »
Já sem si na podobné problémy zvykl ve Windows, kde se to silně projevovalo u některých konkrétních GK. Mimochodem, Linux se na počítač s GK ATI vůbec neodvažuji nasadit. Dosavadní zkušenosto zatím hovoří proti ATI.

Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #7 kdy: 01 Listopadu 2010, 15:09:03 »
ATI/AMD na tom nie je až tak zle...hlavne tie novšie kúsky...ale také staršie napríklad ako XPRESS 200M...ide všetko aj efekty ale hry sa na tom moc nenahraju....
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.