Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Extremne citlivy touchpad  (Přečteno 1043 krát)

honzee

• Aktivní člen
  • *
Extremne citlivy touchpad
« kdy: 24 Října 2010, 13:42:58 »
Zdravim,
pomalu ucim pritelkyn pouzivat Ubuntu, nainstaloval jsem ji ho na novy Eee 1001HA. Mam problem s touchpadem, je extremne citlivy. Prejizdite po plose a uz neco omylem "tahnete" s sebou. Taky vubec nechape, kdyz se dotknete touchpadu dvema prsty - zacne zmatene poskakovat po cele obrazovce. Na eng forum jsem nasel nejaky navod na upravu konfiguraku, bohuzel se od te doby konfiguraky nejak zmenily... Potrebuju alespon snizit citlivost a odstranit to poskakovani pri dvojdotyku.  Asus Eee PC 1001HA, Ubuntu 10.10.
Mezi má oblíbená prvočísla patří 11° a 13°

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Extremne citlivy touchpad
« Odpověď #1 kdy: 24 Října 2010, 14:45:25 »
Na nastavenie citlivosti skus nainstalovat balik gsynaptic. Po instalacii bude v system-predvolby-pointing devices.

Na multitouch som nasiel iba toto, ale neviem ci je to to co hladas. :(
http://ubuntu-snippets.blogspot.com/2009/03/multi-touch-for-anyall-synaptics.html
« Poslední změna: 24 Října 2010, 14:51:40 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

honzee

• Aktivní člen
  • *
Re: Extremne citlivy touchpad
« Odpověď #2 kdy: 24 Října 2010, 17:05:06 »
Tak to "poskakovani" se nastesti vyresilo updatem systemu, behem tydne nejspise pribyla oprava nejake knihovny:) gsynaptic jsem uz zkousel, ten mi bohuzel moc nepomohl. dekuju za navod na "virtualni" multitouch, urcite to vyzkousim.
Mezi má oblíbená prvočísla patří 11° a 13°

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.