Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

Co řikáte na zpráv, že Steam se dočká Linuxové verze?

Jsem nadšen!!!
21 (77.8%)
Je mi to fuk!!!
6 (22.2%)
Blbost, hry nehraju, je to jen ztráta času!!!
0 (0%)

Celkem hlasů: 27

Autor Téma: Steam pro LinuX  (Přečteno 2559 krát)

kovalensue

• Návštěvník
Steam pro LinuX
« kdy: 03 Května 2012, 15:12:04 »
Tak a je to tady. Po dlouhých spekulacích a razantních odmítnutí ze strany Valve se nakonec kluci kolem Gaba Newella rozhodli pro tento krok. http://www.linuxexpres.cz/steam-pro-linux-prece-jen-bude Pro mě, jako pro hráče CS a Dota2 je to naprosto parádní zpráva. Nebudu se muset prát s Winem a to je dobře:P....Jaký je váš názor na tento průlom, který vnese do světa Linuxu pořádnou porci pořádných her??

Windows 7 Proffesional, Linux Mint 15 - Mate

If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude.

superbo

• Stálý člen
  • **
  • ???
Re:Steam pro LinuX
« Odpověď #1 kdy: 03 Května 2012, 15:33:55 »
Mě je to srdečně jedno... nikdy jsem Steam nepotřeboval, nebudu ho potřebovat ani teď, kdyžtak pouřiju Desuru když budu něco takového chtít... Ale pro silné hráče je to opravdu skvělá zpráva řekl bych...
Acer Aspire V3-571G-53234G1TMaii - Intel Core i5 3230M, Grafika Intel HD 4000 + Nvidia GeForce GT 730M, 8GB DDR3, 128GB SATA SSD
Dell Latitude 5480 -  Intel Core i5 7200U, Intel HD Graphics 620, 16GB DDR4-2400MHz, 128GB SSD
Stolní PC - MB ASRock X570 PRO4, AMD Ryzen 5 3600, AMD Radeon RX 5600 XT, 32GB DDR4 3200MHz, 480GB nvme + 480GB SATA SSD

aloisam

• Host
« Odpověď #2 kdy: 03 Května 2012, 16:02:03 »
Jsem nadšen!!! :)) i když prakticky nepařím, a na steamu mám jen counterstrike. Ale pro linux je to imho dobrá zpráva, zvlášť když budou portovat hry..

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #3 kdy: 03 Května 2012, 16:07:39 »
Nechce sa mi kvôli tomu robiť nové vlákno, ale zdá sa, že sa blýska na lepšie časy aj z inej strany - EA Games

http://www.omgubuntu.co.uk/2012/05/electronic-arts-attending-ubuntu-developer-summit/
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #4 kdy: 03 Května 2012, 16:28:13 »
Hm...na to aby ti behal CS pod steamom tak by ho museli najskôr naportovať. Nemysli si, že keď bude steam, že budú všetky hry vrátane CS dostupné aj pre linux.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #5 kdy: 03 Května 2012, 22:35:27 »
Super. Ale myslím, že i CS 1.6 má volitelně OpenGL renderování ;)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

kovalensue

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 03 Května 2012, 23:09:35 »
no na source běží i Dota2 takže se snad dočkáme i tohoto protu...jinak myslím si že modlu celého pařanského světa a největší hvězdu Valve, kterou CS 1.6 bezesporu je, si nedovolí nenaportovat....;-)
Windows 7 Proffesional, Linux Mint 15 - Mate

If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 03 Května 2012, 23:31:11 »
Hm...na to aby ti behal CS pod steamom tak by ho museli najskôr naportovať. Nemysli si, že keď bude steam, že budú všetky hry vrátane CS dostupné aj pre linux.

PORTUJU SOURCE engine, takže CS:S, HL2, Portal2, L4D2, DoD:S, a podobne takže čo píšeš je bullshit 8) proste prvá hra (vraj už ju majú) L4D2 naportovanú a chcu naportovať všetky hry na source engine a potom sa pridaju aj ostatný o to strach nemám ... o source bol vždy záujem
CS:S zrovna za populárne CS neberem...a stále to tu nie je, čiže to bullshit nie je čo píšem. Keď už sme pritom, tak v '89 sa tiež všeličo hovorilo...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #8 kdy: 04 Května 2012, 07:07:24 »

PORTUJU SOURCE engine, takže CS:S, HL2, Portal2, L4D2, DoD:S, a podobne takže čo píšeš je bullshit 8) proste prvá hra (vraj už ju majú) L4D2 naportovanú a chcu naportovať všetky hry na source engine a potom sa pridaju aj ostatný o to strach nemám ... o source bol vždy záujem
CS:S zrovna za populárne CS neberem...a stále to tu nie je, čiže to bullshit nie je čo píšem. Keď už sme pritom, tak v '89 sa tiež všeličo hovorilo...

Lenže on ani o CS:S nehovoril. Keď vravel, že o Source je záujem tak vysoko pravdepodobne myslel Source engine, nad ktorým sa mnohým vývojárom zbiehajú slinky.
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 04 Května 2012, 08:38:29 »

Lenže on ani o CS:S nehovoril. Keď vravel, že o Source je záujem tak vysoko pravdepodobne myslel Source engine, nad ktorým sa mnohým vývojárom zbiehajú slinky.
To je jedna vec, ale to, že je engine neznamená, že bude aj hra...ale to je jedno lebo sa hovorilo o CS, stačí sa pozrieť vyššie.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.