Nedávno jsem stavěl několik Linuxových PC rozličných konfigurací a zjistil jsem několik věcí.Procesor a paměti je relativně lhostejný HW,jak od Intelu tak od AMD vše jede výborně,ale pokud chceš i ušetřit když není systém vytížen,je lepší AMD,umí mnohem lépe přepínat frekvence a taky zvládne snížit takt až na 40 procent výkonu,což Intel nezvládne.
Nejméně problémové desky pod Linuxem jsou dle mých zkušeností ASRock nebo Asus,technicky je to jedna firma,ale doporučuji ten ASRock.Grafika určitě nVidia od nějakého zavedeného výrobce,nejlépe se mi osvědčily MSI a opět Asus,je prakticky lhostejné jaký typ,je nutné myslet pouze na jedno,nejnovější modely nVidia Tesla nemají zrovna odladěné ovladače (ani pod Windows),ale tu stejně asi kupovat nebudeš,protože jen cena samotné grafiky je kolem 7000,-.
Takže moje doporučení,deska ASRock+AMD procesor,paměť dle tvého výběru,ale A-Data nejsou vůbec špatná volba a grafika,nějaký cenově přijatelný model od nVidia.Sám mám počítač takhle poskládaný a od verze 8.04 až po nynější 10.10 (Ubuntu) jsem neměl žádný problém,kromě těch které jsem si způsobil vlastním experimentováním