Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nefunkční sdílení souborů  (Přečteno 1408 krát)

dzenda

• Návštěvník
nefunkční sdílení souborů
« kdy: 14 Listopadu 2010, 17:44:42 »
Mam takový problém, nedaří se mi nasdílet externí disk. Když jsem ho dal nasdílet tak ho ostatní počítače v síti sice viděli, ale nedalo se do něj dostat, píše mi to že nemám práva pro přístup. Sdílení soborů na počítači normálně funguje bez problémů. Když jsem zkoušel nastavit práva pro soubory a složky na externím disku, tak vše proběho jakože v pořádku, ale práva se nezměnily. Přidělování práv jsem dělal pomocí chmod.  Pro sdílení používám sambu, ubuntu 10.10.
Ubuntu 6.06     HP 1,4 GHz, celeron, 256 RAM, HDD 40 GB

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
Re: nefunkční sdílení souborů
« Odpověď #1 kdy: 14 Listopadu 2010, 18:30:27 »
Mam takový problém, nedaří se mi nasdílet externí disk. Když jsem ho dal nasdílet tak ho ostatní počítače v síti sice viděli, ale nedalo se do něj dostat, píše mi to že nemám práva pro přístup. Sdílení soborů na počítači normálně funguje bez problémů. Když jsem zkoušel nastavit práva pro soubory a složky na externím disku, tak vše proběho jakože v pořádku, ale práva se nezměnily. Přidělování práv jsem dělal pomocí chmod.  Pro sdílení používám sambu, ubuntu 10.10.

Místo změněný práv zkus změnit vlastníka, nebo zkusit hardlink na ten externí disk ze složky, která je nasdílená. Jestli sdílíš přes sambu, tak nevim jestli symlinky podporuje.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.