Aha už rozumím. Ale ještě bych potřeboval konkrétně poradit s tím úkonem.
Stáhl sem soubor "wubi-add-virtual-disk" (bez přípony). Záleží na místě, kam ho uložím? Mám mu přidat příponu?
Následně je uvedeno, že v terminálu mám odeslat příkaz. Druhý parametr je mi jasný, ten první nevím v jaké podobě a kam ho do příkazu uvést - nevím co je v tom vzorovém řádku příkaz a co parametr, který můžu změnit.
na mieste zalezi, kde ho ulozis odtial ho budes pustat.
nastav mu aj priznak na spustenie
chmod +x wubi-add-virtual-diskad prikaz:
sudo sh wubi-add-virtual-disk /home 15000 znamena ze chces /home adresar presunut na novy virtualny disk a ten bude mat velkost 15GB. No a tu nastava problem, ze nie je jasne, ci presun home Ti pomoze vyriesit problem s diskom, ci jeho presunutim vznikne dostatok volneho miesta pre system. Kolko Ti zabera home adresar? Lebo tolko volneho miesta budes mat pre linux.
Preto ak mas home dost zaplneny tak pomoze aj tento navod , inak bude nutne asi pouzit script ktory som tam pridal(nakopirujes ho do textaku, ktoremu nastavis prava na spustenie chmod +x menoscriptu), ktory vytvori novy disk, napr. 5GB ked tam mas 5GB volne na disku nasledne skopiruje vsetko na tento disk. Potom vo windowse premenujes root.disk na root.disk.old a new.disk na root.disk. Nasledne oskusas, ci ubuntu ide ako ma a zasa vo windowse ak je vsetko OK vymazes root.disk.old a tym ziskas 3GB alebo kolko Ti teraz ubuntu zabera.