Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s grafikou GF 6800  (Přečteno 1346 krát)

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
Problém s grafikou GF 6800
« kdy: 16 Března 2007, 20:33:12 »
Po instalaci dnešní aktualizace a restartu se mi ukázala bublina, že bude nějaký problém s mojí grafárnou. Systém -> Správa -> Restricted Driver Manager říká, že NVIDIA accelerated graphics driver není zapnutý ani využíván. Dobře, řeknu, si, zapneme to. Po restartu nenaběhl Xorg, že prý na PCI 1:0:0 neni grafika (vždycky tam byla). Smazal jsem tento řádek a vše naběhlo zase do původního stavu. Akorát monitor má frekvenci 51 Hz. Zdá se mi, jako by si nvidia-settings ukládal nastavení jinam, než do xorg.conf :) Každopádně tohle ještě není moc vyřešené. Nemá někdo podobný problém? Ještě se na to zkusím víc podívat, teď nemám čas.

Btw: /etc/init.d/gdm restart mi vytuhne. Lze psát, ale to je asi tak vše. Pomůže až restart PC.
Notebook FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V3505 - Intel Core 2 Duo, 1 GB DDR2 533 MHz, GMA950, 160 GB disk, Ubuntu 7.10

Robin M.

• Aktivní člen
  • *
    • http://zkratak.xf.cz
« Odpověď #1 kdy: 16 Března 2007, 21:00:29 »
co mi vždy pomohlo: zadejte hledat "envy" tady na fóru to je super věc, co detekuje kartu a nainstaluje ji ovladače, zkuste to, jestli to pomůže i vám....

I když nevim, jestli envy jede i na FF???
> Problémy s Windows -  Reboot.
> Problémy s Linux       - Be root.
tatranky.rar - energie zbalena na cestu

Robin M.

• Aktivní člen
  • *
    • http://zkratak.xf.cz
« Odpověď #2 kdy: 16 Března 2007, 21:01:28 »
ajaj, tak je to pro EE a DD
> Problémy s Windows -  Reboot.
> Problémy s Linux       - Be root.
tatranky.rar - energie zbalena na cestu

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 16 Března 2007, 21:05:19 »
Jj, díky, raději si to nastavím ručně :) Vše mi už šlape jak má. Nastavil jsem si vlastní rozsah frekvencí. Vlastně prakticky problém byl jen v tom, že mi po aktualizaci "něco" změnilo "něco" a xorg.conf mi nemohl najít kartu na PCI 1:0:0. Teď je vše v pořádku. Jen kdyby někdo měl podobný problém, tak aby věděl, že v tom neni sám :)
Notebook FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V3505 - Intel Core 2 Duo, 1 GB DDR2 533 MHz, GMA950, 160 GB disk, Ubuntu 7.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.