Tak už mám od 13.října 11.10, velmi se mě líbí, ale bohužel se to chová hůř než Windows a to už je co říct.
Ale Ubuntu se takto normálně nechová, něco se někde stalo.
Den po čisté instalaci (už jsem dělal dvě) je to totálně rozházené a nepoužitelné.
Problémy se týkají hlavně LighDM přihlašovací obrazovky. Postupně se je sem pokusím napsat:
1) Přepínání uživatelů
Jsem přihlášený, odhlásím se na LightDM a chci se přihásit za jiného uživatele. Kliknu na něj, napíšu heslo, odkliknu a LightDM zamrzne - znaky z kolonky zmizí, můžu rolovat mezi uživateli, ale už nic nezmůžu. Uspat/restartovat/vypnout nejde, akorát tak vyndat baterku.
2) Akce v LightDM
Jsem na přihlašovací obrazovce, chci uspat - nejde, chci restartovat - nejde, vypnout také ne. Musím se přihlásit a teprve pak to provést.
3) Sezení hosta
Chci-li někomu na chvílí půjčit notebook tak, aby mě neprocházel mé data, je sezení hosta perfektní. Bohužel, nefunguje. Když ho zvolím, během chvíle se načte jen černá obrazovka - plocha, která není vidět. Když na ní táhnu myš během držení levého tlačítka myši (jakoby označuji plochu), vidím tapetu na chvíli, poté zas zmizí.
4) Probuzení ze spánku
Občas když uspím PC do paměti a poté probudím, mám jen čenou obrazovku a nic se neděje. Takže musím opět vyndavat baterku.
Podobné věci se zamrznutím grafického prostředí a nutným vyndaváním baterie/vypínáním natvrdo se mě stávají často. Málokdy poté mohu zazpnout PC bez toho, aby mi běžely opravy oddílů. Protože jsem si po půl roce dualbootu kdy Ubuntu 11.04 fungovalo výborně nainstaloval jako jediný systém 11.10 mě to hodně štvě, žě se tohle dějě. Nechci nikam přecházet a doufám, že nějaké řešení těchto problémů je, proto prosím o pomoc.
Mohlo by vás i zajímat rozdělění mého HDD a nainstalované ovladače:
SDA1 - Ubuntu 11.10 (20GB)
SDA2 - Home (cca 612GB)
SDA3 - Swap (8GB)
Ovladače grafiky my Ubuntu nabídlo a to ve dvou verzích (normální a nějaké aktualizované po vydání), používám ty normálná, je to Catalyst 11.8.
Problémy se dějí v Unity2D i 3D.