Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Krusader -GNOME Commander- mazanie do trash  (Přečteno 4907 krát)

vlajus

• Návštěvník
Krusader -GNOME Commander- mazanie do trash
« kdy: 28 Června 2008, 16:46:51 »
Používam GNOME Commander a keď cez neho niečo zmažem, tak mi to zmaže natrvalo. Chcel by som, aby mi zmazané súbory presúval do koša(trash). V Nautile mi maže tak, že mi súbory po zmazaní presúva do koša. V GNOME Commander som v nastaveniach hľadal takúto možnosť, ale nič som nenašiel.

EDIT: Prešiel som na Krusader, páči sa mi viac a je tam aj nastavenie, že mazané súbory presúvať do koša, ale nefunguje mi to, viď dva posty nižšie.
« Poslední změna: 28 Června 2008, 22:01:05 od vlajus »
This is the Linux land. At silent nights you can hear Windows machines rebooting...

Do kelu s majkrošrotom!

Pepe999

• Stálý člen
  • **
Re: GNOME Commander - mazanie do trash
« Odpověď #1 kdy: 28 Června 2008, 20:19:28 »
Používam GNOME Commander a keď cez neho niečo zmažem, tak mi to zmaže natrvalo. Chcel by som, aby mi zmazané súbory presúval do koša(trash). V Nautile mi maže tak, že mi súbory po zmazaní presúva do koša. V GNOME Commander som v nastaveniach hľadal takúto možnosť, ale nič som nenašiel.
GC maze rovnou, zadne Trash a pod... Proc to tak je nevim, ale kdyz uz neco mazu, tak naporad... :)

vlajus

• Návštěvník
Re: GNOME Commander - mazanie do trash
« Odpověď #2 kdy: 28 Června 2008, 21:58:23 »
Tak som si nainštaloval Krusader, pozdáva sa mi ešte viac ako GNOME Commander, ale v ňom mám rovnaký problém. Hoci v nastaveniach je, či chcem mazať alebo presúvať položky do trash(koša), ale keď mám nastavené presúvanie do koša a dám niečo zmazať, tak mi to vypíše toto:
Kód: [Vybrat]
Nemôžem spustiť proces Nemôžem vytvoriť io-slave: klauncher hovorí: Neznámy protokol 'trash'.
This is the Linux land. At silent nights you can hear Windows machines rebooting...

Do kelu s majkrošrotom!

ladislavovic

• Návštěvník
Re: Krusader -GNOME Commander- mazanie do trash
« Odpověď #3 kdy: 15 Února 2009, 22:31:30 »
Tak som si nainštaloval Krusader, pozdáva sa mi ešte viac ako GNOME Commander, ale v ňom mám rovnaký problém. Hoci v nastaveniach je, či chcem mazať alebo presúvať položky do trash(koša), ale keď mám nastavené presúvanie do koša a dám niečo zmazať, tak mi to vypíše toto:
Nemôžem spustiť proces Nemôžem vytvoriť io-slave: klauncher hovorí: Neznámy protokol 'trash'.
Narazil jsem na stejny problem. Jde o to, ze krusader je aplikace tvorena pro KDE prostredi, takze chce pouzit KDE kos. Jde to urcite i v gnome nejak nakonfigurovat aby to fungovalo. Mi se to ale nechtelo resit. Vytvoril jsem adresar ~/.krusader-trash, v krusaderu jsem vytvoril uzivatelskou akci 'Detele to trash', ktera presune vybrane soubory do toho adresare a nastavil jsem k ni klavesovou zkratku delete. A takovy pseudokos je na svete.

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 15 Února 2009, 22:39:06 »
Narazil jsem na stejny problem. Jde o to, ze krusader je aplikace tvorena pro KDE prostredi, takze chce pouzit KDE kos. Jde to urcite i v gnome nejak nakonfigurovat aby to fungovalo. Mi se to ale nechtelo resit. Vytvoril jsem adresar ~/.krusader-trash, v krusaderu jsem vytvoril uzivatelskou akci 'Detele to trash', ktera presune vybrane soubory do toho adresare a nastavil jsem k ni klavesovou zkratku delete. A takovy pseudokos je na svete.
A nestačilo by tam místo ~/.krusader-trash dát normální ~/.local/share/Trash ?
Xubuntu 12.04

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #5 kdy: 15 Února 2009, 23:00:06 »
Zkus vytvořit symlink na gnomí koš, jako např. tady: http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/205526;jsessionid=5ker2qtok0gh
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

ladislavovic

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 16 Února 2009, 11:05:18 »
~/.local/share/Trash ma sofistikovanejsi strukturu. Jsou v nem jeste adresare file a info a smazane soubory se presouvaji az do nich (resp. do file). Podle me to umoznuje treba smazat dva soubory se stejnym jmenem, mozna dalsi featury, nikdy jsem to nezkoumal. Nechtel jsem ho proto pouzit abych ho nejak nerozhodil.

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 16 Února 2009, 11:24:16 »
~/.local/share/Trash ma sofistikovanejsi strukturu. Jsou v nem jeste adresare file a info a smazane soubory se presouvaji az do nich (resp. do file). Podle me to umoznuje treba smazat dva soubory se stejnym jmenem, mozna dalsi featury, nikdy jsem to nezkoumal. Nechtel jsem ho proto pouzit abych ho nejak nerozhodil.
Jasně, koš není jen složka plná věcí, tohle bylo první, co mě napadlo no :(
Xubuntu 12.04

Veselá#Houba

• Aktivní člen
  • *
  • Já vím co jsi zač! Jsi houba viď?
« Odpověď #8 kdy: 30 Října 2010, 18:49:28 »
Dříve mě tohle taky trápilo, ale úplně náhodou jsem si všiml, že na ubuntu 10.04 se věci "smazané" krusaderem do koše objevují zcela korektně v gnome-trash. Já osobně jej mám nalinkovaný do /tmp , aby se průběžně pročišťoval.

Peter123

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 17 Listopadu 2010, 23:20:45 »
Mam Ubuntu 10.10 a v Krusaderu mi prestalo fungovat presouvani do kose. Pise to chybu: The trash has reached its maximum size!
Cleanup the trash manually. I kdyz je kos prazdny. Problem je jen se systemovym oddilem(ext4), u ostatnich oddilu (ext3) presouvani funguje.
Muze mi nekdo poradit jak to vyresit?
Ubuntu 16.04 64-bit

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 18 Listopadu 2010, 13:04:46 »
Jestli mažete jako root, tak koš je v /root a né v /home/uzivatel/.... Máte málo místa v systémové partišně.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Peter123

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 18 Listopadu 2010, 14:01:16 »
Tak ve slozce /root/.local/share/Trash mam asi 60kB takze jako root to nejspis nemaze.

Jeste jsem zkusil smazat kos prikazem  "rm -rf ~/.Trash/*" ale bylo to porad stejne pak jsem zjistil ze tento adresar odkazuje na umisteni ~/.local/share/Trash  tak jsem ho smazal a uz to slape "rm -rf ~/.local/share/Trash"
Ubuntu 16.04 64-bit

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #12 kdy: 18 Listopadu 2010, 14:10:29 »
Nj, nevědět, že to není kl.adresář, ale symlink je problém. ;)

N. Á. V. O. D. Y.

Peter123

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 18 Listopadu 2010, 16:27:45 »
Kazdopadne nechapu proc to pres klasicke kliknuti na vyprazdnit kos kdy se kos tvaril jako opravdu prazdny psalo porad plny kos.
Ubuntu 16.04 64-bit

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #14 kdy: 18 Listopadu 2010, 17:14:17 »
Koukněte na vlastnosti symlinku.

N. Á. V. O. D. Y.

Peter123

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 18 Listopadu 2010, 20:57:24 »
Jo odkazuje na ~/.local/share/Trash a ten je prazdny kdyz vyprazdnim kos ale krusader porad pise chybu ze je plny. Teprve az kdyz ho smazu pres terminal a restartuju Krusader tak se zpamatuje (problem je jen v Krusaderu).
Ubuntu 16.04 64-bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.