Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: převelice pomalý flash. Neschopní programátoři v Adobe?  (Přečteno 6747 krát)

Tibor Krejčí

• Návštěvník
převelice pomalý flash. Neschopní programátoři v Adobe?
« kdy: 29 Listopadu 2010, 21:04:20 »
Zdravím.
Po delší době mě opět něco vytočilo tak, že už nevím co dál a jdu se poradit sem za vámi, nejspíš se nic nevyřeší, ale alespoň se pořádně vyvztekám, tak k věci.
Mám poměrně silný počítač. pro flash je dost podstatný procesor. V mém případě je to AMD PhenomII X3. Nepíšu sem proto, abych se chlubil, ale proto, že mám veliké potíže s přehráváním flashe. Na widlích nebyl problém na youtube přehrát HDready video a dokonce i FullHD video. Po přechodu na ubuntu je pro mě ale problém přehrát i 360p video (ve full screenu). Jsem sice v akcelerovaném prostředí, ale stejně si myslím, že by to neměl být problém. Myslím si, že "tým" programátorů flashe v Adobe je akorát banda dem*entů, co mají vychozenou maximálně střední školu ekonomickou :). Myslím si, že celý flash player pro linux, není multithradově naprogramován a moc nespolupracuje s compiz fusion.   Pamatuju doby i na windowsech, kdy jsem ze zoufalství nainstaloval flashblock plugin, aby při spuštění více tabů nespomaloval počítač a zbytečně nevytěžoval jádra procesoru, nicméně pro linux je naprogramován tak špatně, že procesor není schopen utáhnout ani jedno video. Navíc mi v poslední době začal poměrně dost trvale zasekávat firefox. Nicméně problémy se dějí i na konkurenčním google chrome, který má flash vestavěný. Řešení typu "přepni se na metacity" moc nechci a celkově mě tento problém (který řeším téměř denně, protože flash je skoro všude) mě celkově dost odrazuje od každodenního používání linuxu. Nemáte někdo nějaké řešení na tyto problémy s rychlostí? Jinak teď jsem si uvědomil, že se problém dost týká videa spuštěném ve full screenu, ikdyž HDready na youtube se týká i bez spuštěného Fullscr....
...................................................Death Master..................................................
PhenomIIx3, 4GBram, rad.4870, ubuntu 10.04 Lucid lynx (x86)

ras

• Host
Re: převelice pomalý flash. Neschopní programátoři v Adobe?
« Odpověď #1 kdy: 29 Listopadu 2010, 21:09:42 »

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 29 Listopadu 2010, 21:23:33 »
jelikož většina uživatelů ubuntu s flashem nemá žádné problémy, tak bych neřekl, že problém nebude v naprogramování Flashpluginu.

V prvním případě bych zkontroloval funkčnost Grafické karty protože natom záleží převelice. Příkazem v terminálu
Kód: [Vybrat]
glxgears
Podle výsledku bych to řešil dál.

třeba ..některé efekty zapnuté v Compiz mohou mít za následek pomalejší flash.
Nebo mnoho pluginu v prohlížečí se mouhou hádat a flash zpomalovat.

FlashBlock mě osobně pracuje naprosto vpořádku a plynule. Ale v určitých kombinacích nastavení se mi zpomalilo načítání stránky.
Fire's in my soul, steel is on my side

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 29 Listopadu 2010, 21:25:29 »
co sa tyka youtube tak skus html5 > http://www.youtube.com/html5
ale ajtak ani flash by nemal robit az take problemy, nemas nastavenu daku powersave politiku skalovania cpu? pridaj si na panel applet Sledovanie škálovania frekvencie procesora a checkni si realny takt..
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Listopadu 2010, 22:10:45 »
Děkuji za užitečné rady a zejména za radu uživatele boa, protože toto vyřešilo neskutečnou pomalost mého flashe. Jinak se omlovám za vulgaritu, ale můj názor na flash se nezmění. Stejně když na youtube přejedu přes spodní lištu, celý flash na okamžik zatuhne atd... Jinak nedostatky flashe jsem řešil už v dobách, kdy jsem byl věrný windows. Malinko mě teď mrzí, že když konečně začali dělat něco pro rychlost (akcelerace přes UVD na GK), odešel jsem na linux a zde se toto snad nikdy nevyřeší (ale doufám v to).

Jinak ještě by mě zajímalo... Při přeinstalaci flash pluginu přes synaptic jsem (při vyhledání slova "flash") narazil na balík "flsahplugin-nonfree". Nevíte někdo, k čemu slouží?

Děkuji mnohokrát.
...................................................Death Master..................................................

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 29 Listopadu 2010, 22:15:14 »
dnes v podstate k nicemu ("transitional package")

pokud umis anglicky, tak podrobneji napr.
Kód: [Vybrat]
$ apt-cache show flashplugin-nonfree | grep -m1 -A2 Description
Description: Adobe Flash Player plugin installer (transitional package)
 This package is a transitional package that can safely be removed after you installed
 flashplugin-installer.

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 29 Listopadu 2010, 22:34:23 »
No. Po přeložení... Tento balík je "přechodný balík", který může být bezpečněji odstraněn, poté co nainstalujete flashplayer...

Nechápu význam, ale vzhledem k tomu, že píšete, že je k ničemu, tak se tím nebudu dále zabývat.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #7 kdy: 04 Prosince 2010, 23:04:07 »
Na atome mi dokáže behať video v každom tabe.Samozrejme 360.A ovládač na atinu uzavretý, či otvorený?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 05 Prosince 2010, 03:11:07 »
uzavřený.

ondraL

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 05 Prosince 2010, 12:02:01 »
Taky s flashem nemám zrovna nejlepší zkušenosti. A nedávno jsem zjistil, že už se i začíná mluvit o nahrazení flashe něčim rychlejším a hlavně méně náročnějším. Flash je v podstatě trochu rychlejší spouštění obrázků za sebou, které je schopné zasekat celý počítač ;D. Nemátě někdo náhodou nějaké konkrétnější info, kdy by mohla být alespoň nějaká betaverze něčeho revolučního, co opravdu ten flash může nahradit..? Já osobně doufám, že co nejdřív.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #10 kdy: 05 Prosince 2010, 12:37:31 »
HTML5
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 05 Prosince 2010, 14:27:06 »
Funkce Flash dost závisí na ovladačích grafické karty a na Compiz (pokud se používá). V jedné z minulých verzí Ubuntu jsem měl problém vůbec flash rozchodit. Řešil jsem to stahováním těch videií. Jinak Flash player pořád za moc nestojí a o HD videu nemůže být řeč, ale od verze Flash 10.1 se situace poměrně zlepšila. Ale pokud by existovala kvalitní náhrada, tak bych určitě vyměnil. HTML 5 je zajímavý projekt, ale bude asi koexistovat s flashem a Silverlightem. Ani si nedovedu představit, že by se Adobe vzdalo svého postavení v internetových médiích. Myslím si, že rozhodující slovo bude mít stejně Google a volba technologii pro Youtube a Google Chrome.

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 05 Prosince 2010, 19:58:22 »
:) Ohledně MACbooku... Největší paradox je asi to, že adobe vzniklo díky Applu. Alespoň, že Jobs prosazuje HTML5.

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 05 Prosince 2010, 20:16:47 »
ja s flashem problem nemam, netrpim, extra pomalosti, ale trochu mi vytezuje procak. Kdyz muzu, tak videa na youtube prehravam pomoci vlc (tj otevru si to z /tmp, nevim, jestli to umi firefox otvirat pomoci vlc primo), ne pomoci flashplayeru.

Jinak pouzivam noscript ktery mi veskery flash a javascript spolehlive blokuje...
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

cmudik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 05 Prosince 2010, 20:32:14 »
http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/adobe-flash-10.2-beta-prinasa-podporu-akceleracie-vdpau-na-32bit

Můžu potvrdit, že to funguje, ale zatím jen na youtube. 1080p videa přehrávam se zatížením CPU pod 10 % zcela plynule. Dřív jsem si ani neškrt.

ondraL

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 05 Prosince 2010, 23:05:41 »
jo no. na 64b se toho zas dočkámě po pěti letech. kdy už konečně uznají, že 64b je rovnocenný s 32b systémem..??? nevim proč na počítači s více jak 3,2 MB RAM používat 32b systém jen kvůli tomu, že je na něj přizpůsobena větší část softwarového vybavení.. a navíc kolik počítačů aktuálně na trhu má míň jak 4 GB ramek:(

cmudik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 05 Prosince 2010, 23:29:17 »
Sic 64b nepoužívam, ale v Archu máme i ten, tak nevim https://aur.archlinux.org/packages.php?ID=32072.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.