Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze změnit rozložení klaves(vyřešeno)  (Přečteno 1433 krát)

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
Nelze změnit rozložení klaves(vyřešeno)
« kdy: 10 Prosince 2010, 07:29:45 »
Ahoj opět mám další problém a to že nemůžu změnit rozložení kláves vždy když to změním tak se to po restartu vrátí zpátky?
« Poslední změna: 13 Prosince 2010, 08:32:49 od Ravecz »

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re: Nelze změnit rozložení klaves
« Odpověď #1 kdy: 12 Prosince 2010, 10:36:35 »
Zvláštní. Mně to vždy zůstává, jak to nastavím. (A vím to, protože píšu na klávesnici Dvorak a tam se rozdíl oproti qwerty opravdu projeví.)

1) Ověř, že nastavení klávesnice je pro všechna okna najednou a ne jen pro aktuální okno.

2) Zkus založit nový  účet na pokusy a ověř, zda se to chování projevuje i v něm.

3) Jinak nevím.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 12 Prosince 2010, 11:58:25 »
Nastav si klavesnice ktore vyzadujes a predvolenu vyber v GDM. Chod do GDM(prihlasovacia obrazovka) zadaj svoje meno, po tomto sa ti spristupni spodne menu kde si vyberies jazyk, predvolenu klavesnicu a sedenie. Po vybere pokracuj zadanim hesla a normalne sa prihlas.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 13 Prosince 2010, 08:32:26 »
Tak pomohlo se odhlásit a změnit to rovnou při přihlášeni. Osobně mám pocit že ty U10. jsou hrozně problematický.
R.

Nastav si klavesnice ktore vyzadujes a predvolenu vyber v GDM. Chod do GDM(prihlasovacia obrazovka) zadaj svoje meno, po tomto sa ti spristupni spodne menu kde si vyberies jazyk, predvolenu klavesnicu a sedenie. Po vybere pokracuj zadanim hesla a normalne sa prihlas.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.