Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jakou grafickou kartu? Do mého staršího počítače.  (Přečteno 2300 krát)

amour

• Aktivní člen
  • *
Jakou grafickou kartu? Do mého staršího počítače.
« kdy: 09 Prosince 2010, 14:06:12 »
Po vánocích bych si chtěl dát do svého staršího počítače Intel Pentium 2,4  novou grafickou kartu protože ta stará neutáhne můj LCD HD LG W2442PA a ten mi mrká při větším zatížení.
Rád bych ne moc drahou,ale s HDMI konektorem.
Nehraju moc hry..

Prosil bych o doporučení nějaké karty:
Díky.

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Jakou grafickou kartu? Do mého staršího počítače.
« Odpověď #1 kdy: 09 Prosince 2010, 14:41:04 »
zalezi co vsetko od toho cakas ale do takehoto stroja by som silno uvazoval o gf430, vykon celkom solidny a cena cca od 1600kc je imho celkom fajn..alebo ak chces nieco vykonnejsie tak gf450 s cenou od 2300

ak by ti stacila ati tak daka hd5650-5670 ale po osobnej skusenosti by som siel skor do nvidie - s ati som bol dlhodobo spokojny, a niesom ziadny hrac, ale semtam si predsalen daku tu hru spustim aj cez wine a na ati mali niektore problemy ako rozhadzane textury, resp. sa ani nespustili, teraz na nvidii s podobnym vykonom je vsetko vporiadku..
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #2 kdy: 09 Prosince 2010, 22:07:49 »
Že starší počítač  :D tak čo je potom moje pentium3 ;D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

amour

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 10 Prosince 2010, 11:14:49 »
Pentium 3 je šunka  ;D

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 11 Prosince 2010, 21:36:36 »
Sám si šunka :P Arch s Gnome na tom behal jak Ďábel.Akurát, že odišiel kondenzátor.Ale za použitia Brutal(brute)Force som ho dostal von a zistil, že sa taký sériovo nevyrába.Už mám aj ekvivalent...ale jak sa hovorí som lenivý a ešte som ho tam nedal...a inak tam je GeForce4...mašina.Odporúčam!!!
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

amour

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 12 Prosince 2010, 19:56:13 »
Mám ještě dotaz ,jakým programem zjistím parametry počítače,jakou mám desku,zdroj ap. díky

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 12 Prosince 2010, 20:33:26 »
Sám si šunka :P Arch s Gnome na tom behal jak Ďábel.Akurát, že odišiel kondenzátor.Ale za použitia Brutal(brute)Force som ho dostal von a zistil, že sa taký sériovo nevyrába.Už mám aj ekvivalent...ale jak sa hovorí som lenivý a ešte som ho tam nedal...a inak tam je GeForce4...mašina.Odporúčam!!!
Taky mi tu leží grafická karta do AGP na výměnu kondíku. Ale nemám očko na pájku. Su líný :D
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 12 Prosince 2010, 20:55:42 »
bud takto > http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,52603.0/topicseen.html
alebo programy ako sysinfo, lshw-gtk, hardinfo..
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 12 Prosince 2010, 21:11:51 »
v linuxe také app moc nie sú...najlepšiie otvoriť mašinu a kuknúť na vnútornosti.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.