Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Trhaní her v DOSBOXu při fullscreenu  (Přečteno 2058 krát)

hubidus

• Návštěvník
Trhaní her v DOSBOXu při fullscreenu
« kdy: 09 Prosince 2010, 10:45:01 »
Zdravím,

zkoušel jsem si naistalovat nějaké staré hry. Konkretně NHL 93 a Gabriel Knight 1.
Pokud je hraji na nastavení output: surface dosbox.conf vše je je v pořádku až na to že nejdou hrát ve fullscreenu. I při přepnutí na celou obrazovku obraz dosboxu zůstává uprostřed obklopený černou plochou. Jinak je vše plynulé.

Na internetu sem se dočetl, že aby mi řádně fungoval fullscreen musím změnit output na overlay. To sice pomohlo, že obraz se opravdu roztáhl, ale hry se staly nehratelnými. Vše je neskutečně pomalé a trhané ani myš v menu není plynulá. Ostatní nastavení outputu jako opengl či openglnb dělá to samé jako overlay. Jakékoliv na

Mám dosbox ve verzi 0.74. Ubuntu 10.10. Notebook Amilo pro V 2000

Grafická karta je tam i852GM

děkuji za pomoc

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Trhaní her v DOSBOXu při fullscreenu
« Odpověď #1 kdy: 12 Prosince 2010, 21:53:42 »
A co máš nastaveno v sekci dosbox?
Kód: [Vybrat]
[dosbox]
# language: Select another language file.
#  machine: The type of machine tries to emulate.
#           Possible values: hercules, cga, tandy, pcjr, ega, vgaonly, svga_s3, svga_et3000, svga_et4000, svga_paradise, vesa_nolfb, vesa_oldvbe.
# captures: Directory where things like wave, midi, screenshot get captured.
#  memsize: Amount of memory DOSBox has in megabytes.
#             This value is best left at its default to avoid problems with some games,
#             though few games might require a higher value.
#             There is generally no speed advantage when raising this value.

language=
machine=svga_s3
captures=capture
memsize=16
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

hubidus

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Prosince 2010, 11:15:32 »
Děkuju za odpověd. Příčinu jsem již objevil. Nemá s dosboxem nic společného.

V ubuntu 10.10 nejsou ovládače pro mojí grafickou kartu intel 855gm. Je nastaveno jen jedno rozlišení a proto ani dosbox nepřepíná rozlišení.

Pokud o zapnutí ovládačů se přiliš nevyvedl. Gnome nenaběhlo. Naběhla jen příkazová řádka. Instalace verze 10.4 se mi taky nezdařila. Asi byl k vypnutí těch ovládačů fakt nějaký velký důvod.

Zkusil jsem naistalovat Debian Lenny a tam funguje vše dobře. Bohužel jsou tam zas jiné problémy ale to už nepatří moc do téhle sekce.  Snad někdy v budoucnu v Ubuntu tu chybu opraví

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #3 kdy: 15 Prosince 2010, 19:40:31 »
Děkuju za odpověd. Příčinu jsem již objevil. Nemá s dosboxem nic společného.

V ubuntu 10.10 nejsou ovládače pro mojí grafickou kartu intel 855gm. Je nastaveno jen jedno rozlišení a proto ani dosbox nepřepíná rozlišení.

Pokud o zapnutí ovládačů se přiliš nevyvedl. Gnome nenaběhlo. Naběhla jen příkazová řádka. Instalace verze 10.4 se mi taky nezdařila. Asi byl k vypnutí těch ovládačů fakt nějaký velký důvod.

Zkusil jsem naistalovat Debian Lenny a tam funguje vše dobře. Bohužel jsou tam zas jiné problémy ale to už nepatří moc do téhle sekce.  Snad někdy v budoucnu v Ubuntu tu chybu opraví

Tohle podle mě není pravda, ten "bug" s ovladačem/rozlišením bych nehledal v Ubuntu ;). Vámi zvolený ovladač musí být "intel", který čipy i852GM,i855GM samozřejmě podporuje, je to v manuálové stránce ovladače - ovladač bude určitě stejný, jako v Debian Lenny. Co se týče rozlišení, do xorg.conf lze přidat řádky s různými rozlišeními, mezi kterými se potom dá vybírat. Nevím přesně jak funguje kombinace xrandr a gnome-display-properties, zkusil bych propátrat jiný sekce tohoto fóra nějakým vhodně zvoleným heslem pro vyhledávání.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.