Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: napojenie dvoch pc na inetrnet  (Přečteno 1159 krát)

PhantomLord

• Návštěvník
napojenie dvoch pc na inetrnet
« kdy: 16 Prosince 2010, 20:27:41 »
čaute,
mám dva počítače,na jednom mám internet a chcel som zdieľať pripojenie aj s druhým pc.kúpil som router s wifi,no žiaden signál,zosilnil som anténu a ani to nepomohlo.tak som kúpil aj kábel a napojil som to z routra.vznikal vždy jeden problém a to, že mi net stále vypadával.A rýchlosť bola strašne nízka.čítal som na fore,že s tým routrom sú problémy a vyriešiť sa mi to nepodarilo.
Tak som si kúpil nové sieťovky,ale už som v koncoch.mám dve sieťovky v pc s internetom a jednu v druhom compe.no urobiť to premostenie sa mi nepodarilo.skušal som aj podľa návodu,ale stále som na mrtvom bode.skúste mi niekto poradiť ako na to ale vysvetľujte to ako laikovi,lebo na linuxe frčím krátko.teda mám dva pc so sieťovými kartami, zapojený kábel medzi nimi  a čo ďalej?treba nastaviť niečo v oboch pc?na oboch pc je linux ubuntu.
diky moc

Krysař

• Stálý člen
  • **
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

PhantomLord

• Návštěvník
Re: napojenie dvoch pc na inetrnet
« Odpověď #2 kdy: 16 Prosince 2010, 21:13:11 »
ano to som navštivil,ale nejako som sa z toho nevysomaril...

Nastavíme IP adresu klienta v stejném rozsahu jako má server (například 192.168.0.xxx)
sudo ip address add <ip> dev eth<x>

eth<x> nahradíme označením rozhraní na kterém se síť nachází, <ip> nahradíme adresou, např 192.168.0.2
a teraz neviem či tu ip adresu mam zadať namiesto toho x alebo namiesto toho  eth<x>?
čiže ma to vyzerať takto
sudo ip address add <ip> dev eth<192.168.0.xxx>
alebo takto?
sudo ip address add <ip> dev 192.168.0.xxx
z toho som jeleň...?

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 16 Prosince 2010, 22:49:33 »
ano to som navštivil,ale nejako som sa z toho nevysomaril...

Nastavíme IP adresu klienta v stejném rozsahu jako má server (například 192.168.0.xxx)
sudo ip address add <ip> dev eth<x>

eth<x> nahradíme označením rozhraní na kterém se síť nachází, <ip> nahradíme adresou, např 192.168.0.2
a teraz neviem či tu ip adresu mam zadať namiesto toho x alebo namiesto toho  eth<x>?
čiže ma to vyzerať takto
sudo ip address add <ip> dev eth<192.168.0.xxx>
alebo takto?
sudo ip address add <ip> dev 192.168.0.xxx
z toho som jeleň...?

Co tak
Kód: [Vybrat]
sudo ip address add 192.168.0.2 dev eth0? Teda ak IP chces mat 192.168.0.2 a sietovka je eth0.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 17 Prosince 2010, 08:54:17 »
V tom odkazu, ktery jsem dal, je nastaveni pomoci NetworkManageru (GUI).
To jsi zkousel?
Kód: [Vybrat]
   1. vytvořte nový profil u rozhraní, které chcete použít ke sdílení připojení k internetu ostatním (buď drátěnou nebo bezdrátovou síťovku)
   2. v nastavení IPv4 přepněte na "sdíleno ostatním počítačům" a pokud nevíte co děláte, všechno ostatní klidně ignorujte
   3. potvrďte nastavení nového síťového profilu a zavřete dialog s nastavením NetworkManageru
   4. použijte nově vytvořený profil na dané rozhraní 
Do nastavovani NM se dostanes bud kliknutim pravym tlacitkem na ikonku NM a "upravit pripojeni", nebo v menu: system -> predvolby -> pripojeni k siti.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.