Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wifi - DWL 510  (Přečteno 1148 krát)

lamas525

• Návštěvník
Wifi - DWL 510
« kdy: 07 Srpna 2011, 19:21:38 »
Dobry den drazi ubuntaci, Mam Ubuntu na 2. pc už .. a musím říct že sem nadmíru spokojen, Snad jen na jedinou věc. Na mém notebooku se při spuštění firefoxu.. minecraftu a skype po delsim pouzivani (cca den nebo 2) bugne spánek. Vypadá to následovně. Zapnu notebook. Zapnu si aplikace. Poté se třeba odpojím dám pc do spánku. Pohoda. Jenže takhle to udělám třeba 5x nebo 10x .. a poté se mi už pc nepřepne do spánku nýbrž se bugne a zustane mi černá obrazovka nebo se do spánku nepřepne. Máte s tím někdo zkušenosti?

Teď k problému číslo 2 - Nejde mi wifi. Je to jednoduchý. Na wifi se mi počítače připojí. Problém je že není Internet. Ikdyz nastavím ip,masku a všechno co nastavuji na win kde mi to jede. Tak na ubuntu se to sice připojí ale nemám internet. Dokážete mi někdo poradit prosím?

Rover623

Re: Wifi - DWL 510
« Odpověď #1 kdy: 07 Srpna 2011, 19:46:31 »
To první nevím, možná patch tuxonice by zabral.

To druhé, tvůj poskytovatel asi filtruje počítače podle MAC adresy

lamas525

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Srpna 2011, 19:52:00 »
To první nevím, možná patch tuxonice by zabral.

To druhé, tvůj poskytovatel asi filtruje počítače podle MAC adresy
Tím to není. nefunguje mi to ani na internate.. a na mac to tam dane neni neboj :-) uz sem menil PC nekolikrat a nikdy sem nemel problem se zase pripojit

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 07 Srpna 2011, 20:03:04 »
Výpis z lsusb co je to síťovku by možná pomohl, ale jak jsem pochopil, karta ti jde, jen se nejde připojit

lamas525

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 07 Srpna 2011, 20:12:01 »
Ano.. ono se to i pripoji. Kdyz nenastavim spravne ip.. tak se to pripojuje a nic to neudela .. Kdyz nastavim spravnou ip tak to je cajk.. pripoji se.. napise to ze connect navazan.. ale kdyz dam google nebo se pokusim stahnout nejak driver nebo neco tak nic.. Jinak ten log nevim jaky chces. Nedelam to dlouho to ubuntu. a jinak pokud bys ho nepotreboval byl bych radsi pac bych se na tomto pc zase musel prepinat z win na ubuntu. :-) nejaky napad te napada? mam 10,10 .. potrebuju net abych to mohl upgradnout .. takze nevim no. Jeden cas sem to resil i nejaky wifi programkem na ubuntu ale ten ted asi nestahnu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.